Pengikut

Barisan Nasional

Posted by Admin Direktori Blog | | Posted on 7:29 PG

sumber :-

Barisan Nasional


Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 20 Feb 2015 11:34 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


SAMBUNGAN : JUDE TOLAK TAWARAN ANWAR

Posted: 20 Feb 2015 03:59 PM PST


Jude Pereira, Sanjeevan (bertanda bulat) dan Anwar Ibrahim
Pegawai penyiasat kes liwat II, Supritendan Judy Blacious Pereira (Jude Pereira) menolak tawaran Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim supaya memalsukan keterangan berkaitan dengan kes tersebut.
Tawaran Anwar itu dibuat oleh orang perantaraannya, Sri Sanjeevan Ramakrishnan, Pengerusi MyWatch dalam pertemuan di kafe PJ Hilton, seminggu sebelum pilihan raya umum ke-13 (PRU 13).
Perkara itu didedahkan oleh Raggie Jessy dalam artikelnya bertajuk "Jude : I Was Asked To Subvert The Trial" yang disiarkan Malaysia-today.net.
Raggie Jessy adalah seorang penulis yang mendapat sumber pertama daripada Jude Pereira di mana beliau (Jude) telah bersetuju pendedahan ini disiarkan.
Pertemuan Jude Dengan Sanjeevan
"Saya (Jude) bertemu Sanjeevan di kafe di PJ Hilton, dia (Sanjeevan) sedang duduk di sebuah meja dilihat sedang meneliti beberapa dokumen.
"Sebaik saya duduk dengannya, dia memberitahu saya bahawa dia sedang membantu Anwar untuk kempen PRU 13 dan menurutnya PKR akan pasti dapat memenangi PRU itu.
"Sanjeevan memaklumkan kepada saya yang pada ketika itu, Anwar sedang berkempen di Ipoh.
"Dia begitu berterus terang, dia meminta adakah saya boleh membuat satu kenyataan media bahawa memang wujud konspirasi dalam siasatan saya terhadap Anwar.
"Sanjeevan turut memberitahu saya bahawa saya akan dijaga dengan baik jika PKR menang," kata Jude.
Jude berkata beliau tidak boleh membuat kenyataan sebagaimana yang diminta itu kerana siasatan beliau menunjukkan hasil sebaliknya iaitu tiada wujudnya sebarang konspirasi dalam kes tersebut.
"Kemudian, dia meminta saya hanya berkata 'ada campurtangan kerajaan dalam siasatan' yang mana (permintaan itu juga) turut saya tolak.
"Saya kemudian mencadangkan jika mereka mahu saya membantu, saya boleh memberikan kenyataan bahawa saya menghormati keputusan Mahkamah Tinggi yang membebaskan Anwar," kata Jude.
Ketika dalam pertemuan itu, Jude memberitahu Sanjeevan kemudiannya telah menghubungi Anwar dengan telefon bimbitnya.
Sanjeevan memaklumkan kepada Anwar bahawa ketika itu dia sedang bersama Jude.
Selepas itu, Sanjeevan memberikan telefon bimbitnya itu kepada Jude dan meminta beliau bercakap dengan Anwar.
"Saya hanya mengucapkan semoga Anwar berjaya dalam PRU-13 dan memaklumkan saya tidak boleh membuat kenyataan seperti yang dikehendakinya tetapi saya berkata saya menghormati keputusan Mahkamah Tinggi dalam kes liwat beliau.
"Anwar menjawab bahawa ia mencukupi untuk saya dengan hanya berkata sedemikian," kata Jude.
Kemudian, Jude berkata Sanjeevan telah mencadangkan supaya beliau menulis sesuatu dalam kenyataan media yang boleh menyokong Anwar.
Sanjeevan juga berkata dia akan memanggil sidang akhbar pada sebelah pagi jika Jude bersetuju.
"Sanjeevan kemudiannya telah meminta saya supaya pergi ke sebuah hotel yang baharu di KL Sentral dan bertemu dengan seseorang yang akan menunjukkan kepada saya apa yang telah ditulis bagi pihak saya, untuk saya berikan kepada pihak pada keesokan harinya.
"Dia juga memberitahu saya, saya akan dijaga dengan baik di hotel berkenaan dan saya boleh bermalam di situ kerana semuanya sudah dibiayai.
"Oleh kerana ingin melihat sejauhmana perkara itu berlanjutan, saya telah bersetuju," kata Jude.
Menurut Jude, apabila beliau tiba di hotel berkenaan kira-kira pukul 8 malam, beliau bertemu dengan seorang lelaki India Muslim yang berjanggut dan seorang lagi yang sedang duduk dekat dengan sebuah meja.
Jude berkata beliau telah memperkenalkan dirinya dan mengatakan beliau telah bertemu Sanjeevan sebelum diminta berjumpa dengan mereka.
"Lelaki berjanggut itu sudah pun menyiapkan rangka satu surat dan meminta saya membacanya, jika saya bersetuju mereka akan menghubungi pihak media pada keesokan paginya.
"Saya terkejut apabila membaca satu surat yang mengandungi kira-kira 100 patah perkataan yang mengatakan bahawa saya sebagai Pegawai Penyiasat (telah mengesahkan bahawa) Anwar sebenarnya tidak bersalah dan dia (Anwar) didakwa tanpa sebab yang kukuh serta bukti yang ada sengaja direka cipta terhadapnya," jelas Jude
Jude berkata petikan itu membuatkan beliau dibodohkan dan memperjudikan integriti tugas beliau sebagai pegawai polis.
"Saya enggan memenuhi permintaan mereka dan terus beredar dari hotel berkenaan.
"Saya memandu pulang ke rumah saya di Ipoh pada malam yang sama, menyesali saya telah berjumpa dengan Sanjeevan dan kawan-kawannya, yang bertujuan untuk mengeksploitasi saya untuk tujuan mereka.
"Kemudian pada hari yang sama, Tan Sri Musa (Hassan) menghantar SMS kepada saya dan bertanya kepada saya bagaimana keputusan mesyuarat yang telah saya hadiri itu.
"Apabila saya memberitahunya apa yang terjadi itu, beliau telah menghantar SMS kepada saya dengan mengatakan bahawa saya telah lakukan perkara yang betul dalam menjaga integriti saya,"kata Jude.
Pertemuan Jude dan Tan Sri Musa Hassan
Menurut Jude, bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan ada menghubunginya kira-kira seminggu sebelum PRU-13 ketika beliau berada di rumahnya, di Ipoh.
Musa meminta Jude untuk menemuinya di rumah bekas Ketua Polis Negara itu di Jalan Gasing, Petaling Jaya, jika ada kelapangan.
"Sebelum saya menerima panggilan Musa, ada seorang lelaki yang memperkenalkan dirinya sebagai Sanjeevan, Pengerusi MyWatch menghubungi saya beberapa kali untuk berjumpanya di PJ Hilton.
"Ketika itu pukul 2.30 petang semasa saya bertemu dengan Musa di rumahnya, kami keluar untuk minum teh di Restoran Lotus yang berhampiran rumah beliau.
"Musa memberitahu saya bahawa beliau kini merupakan Penasihat kepada MyWatch yang mana Sanjeevan ialah Pengerusinya,"kata Jude.
Jude berkata Musa telah memaklumkan kepadanya bahawa Sanjeevan adalah individu yang berkait rapat dengan Anwar, di mana Anwar kini mahu bersahabat dengan bekas Ketua Polis itu.
Menurutnya, Musa bertanyakan secara terus kepadanya bahawa sebagai Pegawai Penyiasat kes liwat II, adakah wujud sebarang konspirasi dalam siasatannya itu.
Jude agak terkejut dengan pertanyaan Musa itu, kemudian memaklumkan bahawa Musa adalah Ketua Polis Negara pada masa itu dan beliau yakin Musa juga tahu bahawa tiada sebarang konspirasi terhadap Anwar sepanjang siasatan tersebut.
"Saya memberitahunya, kenyataan daripada saksi adalah bukti dan bukannya sebahagian daripada konspirasi.
"Musa berkata beliau berpuas hati dengan jawapan saya," kata Jude.
Menurut Jude, Musa juga mengetahui berkenaan pertemuan beliau dengan Sanjeevan di hotel PJ Hilton selepas itu.
Musa dilaporkan Malaysiakini semalam telah mengesahkan bahawa beliau menemui Jude sebagaimana yang didedahkan Malaysia Today.
Katanya, beliau kemudian dimaklumkan bahawa Jude telah diminta untuk membuat satu kenyataan akhbar yang memihak kepada Anwar.
Bagaimanapun, Musa menafikan bertanya kepada Jude sama ada terdapat konspirasi dalam kes liwat Anwar seperti mana yang didedahkan Malaysia Today itu.
"Kita bercakap tentang masa dulu-dulu dan mengenai bagaimana Jude mahu menjadi seorang peguam. Saya juga memberitahunya yang Sanjeevan mahu bertemu dengannya," kata Musa.
Musa berkata apabila Jude memberitahunya bahawa dia enggan berbuat demikian, beliau telah memuji pegawai polis atas pendiriannya itu.
Musa juga turut mendedahkan bahawa beliau telah berpisah dengan Sanjeevan kerana Pengerusi MyWatch itu terlalu terlibat dalam politik.
Katanya, beliau telah meminta Sanjeevan supaya berhenti dari politik dan memberi tumpuan kepada NGO, MyWatch.
Apabila Sanjeevan tidak berbuat demikian, kata Musa, beliau telah meninggalkan MyWatch.
Musa turut mengesahkan bahawa Sanjeevan rapat dengan Anwar.
Malaysiakini turut menghubungi Sanjeevan, namun bekas calon Aangkatan Muda Keadilan itu enggan memberi apa-apa komen terhadap isu tersebut.

PERCUBAAN ANWAR SOGOK PEGAWAI PENYIASAT

Posted: 20 Feb 2015 03:55 PM PST

Anwar Ibrahim melalui orang perantaraannya, Sri Sanjeevan Ramakrishnan, Pengerusi MyWatch didakwa cuba mempengaruhi pegawai penyiasat kes Liwat, Supritendan Judy Blacious Pereira (Jude Pereira) supaya memalsukan keterangan berhubung kes tersebut.
Dengan tajuk "Jude: I was asked to subvert the trial", Malaysia Today mendedahkan atas permintaan Pengerusi Mywatch itu, Jude telah berjumpa dengan Sanjeevan di hotel PJ Hilton seminggu sebelum pilihan raya umum ke-13 (PRU 13).
Sanjeevan juga adalah bekas calon Naib Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) PKR dalam pemilihan PKR baru-baru ini, namun beliau tewas.
Dalam perjumpaan tersebut Sanjeevan telah meminta agar membuat kenyataan akhbar bahawa semua tuduhan terhadap Anwar Ibrahim hanyalah satu komplot kerajaan dan Barisan Nasional. Sanjeevan berjanji bahawa Pakatan Rakyat hampir pasti menang dalam pilihan raya umum lalu dan mereka akan menjaga kebajikan Jude sekiranya beliau membuat kenyataan sedemikian.
Sanjeevan turut menghubungi Anwar Ibrahim dan menyuruh Jude bercakap dengan Ketua Umum PKR itu. Bagaimanapun Jude memberitahu bahawa beliau tidak akan membuat apa-apa kenyataan yang menggambarkan terdapat sebarang komplot oleh kerajaan kerana siasatan beliau tidak menemui sebarang unsur sedemikian.

The Unspinners

Posted: 20 Feb 2015 11:34 PM PST

The Unspinners


Askar PASMA Mat Sabu dah bersedia kikiki

Posted: 20 Feb 2015 09:00 PM PST




Muga2 budak2 tu cepat besar segera untuk bantu pasma

Marah depa oghang tau burung tegang masa lumuq KY Jelly

Posted: 20 Feb 2015 04:55 PM PST


Tan Sri Dr Shafee Abdullah hanya membentangkan fakta kes yang merupakan public docuemnt. Tiada leih dan tiada kurang.

Jika dahulu pihak pembangkang boleh keliling Malaysia dan dunia membuat pelbagai tuduhan dan tomahan terhadap kerajaan.

Kenapa tidak Shafee Abdullah buat roadshow satu Malaysia untuk menerangkan dan menjelaskan kepada rakyat jelata kebenaran yang berdasarkan fakta tentang apa yang berlaku?

Semuanya public document.

Selama ini pihak pembangkang keliling satu Malaysia tapi tiada pihak termasuk pihak berkuasa kerajaan, pejabat pendakwa raya  dan mahamah siasat dan dakwa tindakan hina mahkamah mereka?

Oleh itu, kenapa pula Gobind nak bising? Ambiga dan Christopher Leong pun bersuara malah menuduh kerajaan melakukan persecution dan  bukan prosecution atas laporan polis victim?





Sepatutnya ...




Hanipa Maidin ajak Shafiee debat. Yang mana buang masa debat dengan peguam yang tidak ada pelanggan lain melainkan kes-kes PAS dan pemimpin PAS.



Rasanya tak perlu RTM buang masa untuk beri publicity untuk debat. Mereka dah debat habis di mahkamah maka seperti kata Khairy ini masa pihak kita perjelaskan perkara sebenar berdasarkan fakta yang telah melalui proses penghakiman.

Masa depa keliling satu Malaysia tiada pula mereka nak ajak kita beri our side of the story. Kali ini ada pula bekas pelajar yayasan Anda nak beri balance view konon. Dahlah dulu debat dengan Anwar hancus!


Jangan pula ada nak jadi tukang brake untuk pembangkang. Malah ada mantan AG pula kata Shafee sedang iklankan dirinya.

Bunyi macam AG yang sekarang yang cembburu ppasal dia sedang berusaha untuk dapat extension lagi dua tahun hingga sedia ikut KSN yang dia tak suka ke US. AG sekarang yang bersama kes pertama hingga terlupa date. Dia juga cuai hingga kita kalah Batu Putih pada Singapura!!!

Dia juga tarik brake dan tak mahu dakwa banyak kes hina mahkamah dan hina sultan, melayu, islam dan menyebabkan penguatkuasaan cuai. Malah dia adalah closet liberal yang bahaya dan bbermuka-muka.



Ada budak hingus AMK bernama Dr Afif menuntut Shafee dikenakan hukuman oleh Bar Council. Lu apa tau pasal Law????Tau lah kamu nak lobi jadi calun PKR di Permatang pauh!!!!

Sebenarnya yang buat mereka risau adalah tarikan Shafee kepada kaum muda.


Khabarnya ramai anak muda puashati dengan penjelasan di AKHI malam tersebut. Harap ia bukan lagi bawah anjuran Pemuda dan elok Pemuda tumpu masa untuk PRK akan datang. Hangpa pemalas sangat bila PRK.

Tak malukah dok biaq pompuan saja buat kerja????



Amboi kasaq sekali hangpa


Sebagai defense lawyer mereka perlu beri fair hearing pada sesiapa. Peguam pembangkang lagi teruk. Yang penting sebagai pendakwa, dia tak akan dakwa jika dia tak yakin.

Weekend ini akan diadakan di UiTM Permatang Pauh. Pi tanya2 detail jadual dan pastikan orang muda tahu dan faham kes ini.

Marah depa sampai hina Shafee






Yang dok dakap picit puting Saiful tu anwar. Baru picit puting dan dakaq, benda alah tu dah ngamuk dan tegang. Masa lumuq KY Jelly dah diri tegak nyanyi negara ku. ...

Nak tau hangpa dengaq ni posting raya cina SINI. 

Lepas tu pi sekali UiTM Permatang Pauh untuk lebih jelas.



Cina bantah Kidex batal, Melayu bantah Datum Jelatek terus

Posted: 20 Feb 2015 07:37 AM PST







Sirul tak kredibel jika tak jawab dua soalan

Posted: 20 Feb 2015 02:30 AM PST


Sirul buat dakwaan mengarut berikut:





Kami membaca pula TMI SINI yang mengatakan Sirul tak mungkin tahu siapa yang suruh dia bunuh Altantunya. Dia dapat arahan dari Azrilah. SIRUL TAK MUNGKIN TAHU!!!

Penulis TMI itu membuat spekulasi bahawa Azilah akan dihukum mati untuk tutup siapa yang sebenar bunuh.

Dalam hal ini, fakta mahkamah jelas mengatakan Azilah dapat arahan dari Musa Safri tapi dia salah faham arahan "take care". Agak silap Musa Safri guna bodyguard UTK sebab patut minta tolong OCPD.


Memang ada persoalan kenapa Musa Safri tidak di letakkan d kandang saksi untuk menjawab. Namun pendakwaan tidak perlu dia untuk buat kes.

Maka  kenapa pembelaan tak guna dia sebagai saksi? Adakah pihak pembelaan mohon letak Musa Safri jadi saksi? Mungkin sudah dipohon tapi ditolak mahkamah.

Isu lebih besar.

Kenapa Sirul dan Azilah tidak jadi saksi dan pertahankan diri mereka ketika perbicaraan??? 

Sirul perlu jawab ni. Satu lagi:

Jika Sirul ada hal untuk dedah, kenapa dia tidak bawa dan dedahkan di mahkamah?

Soalan tambahan ... di atas pelbagai pihak dah kompang seolah-olah Najib terasa dan tak perlu beri reaksi. Rasanya, Najib faham apa tujuan dan permainan pembangkang yang terlibat bawa lari Sirul ke Australia. Dah banyak kali dia dihubungkaitkan.

Sekarang peguam yang diambil Sirul adalah peguam muda yang hebat dan berani.

Tak akan peguam ini tidak kejar Dato Najib dan cari bukti-bukti terhadap Najib jika Najib terlibat demi nak selamatkan anak guamnya?

Kita tahu pelbagai pihak persoalan kenapa takde motif dan kenapa Razak Baginda tak didakwa bersama. Tapi ini semua isu-isu perundangan, bukti, motif dan fakta.

Yang ini Sirul perlu jawab dulu.

Jangan lah bawak isu Altantunya nak komisyen ... fakta dan dokumen akan tunjukkan pandangan itu bodoh, bahalol, goblog dan tongong tahap gabang.

Orang buta huruf tak membaca saja yang percaya hal begini.

Benda ni semua dah masuk court dan ada bukti serta document, maka bercakap guna fakta dan bukan "AKu rasa ..." atau "Ah ... ini mesti punya ....!!!"

Tanya balik apa fakta dan dokumen????

Surat khabar Cina nampak sangat sokong pembangkang

Posted: 20 Feb 2015 12:38 AM PST




sekupangdua

Posted: 20 Feb 2015 11:17 PM PST

sekupangdua


CUBA SOGOK UNTUK ADAKAN SYAK KONONNYA ADA KONSPIRASI : USAHA ANWAR UTK MERAGUKAN?

Posted: 20 Feb 2015 10:38 PM PST




Dalam malaysia today pernah membongkar semasa anwar disabitkan dengan kes cuba menyogok untuk menimbulkan keraguan kononnya ada konspirasi, melihat dari sudut jika melakukan kesalahan akan cuba menutup semua bukti atau memberikan pandangan bukti tidak kukuh

Apatah lagi bila merasakan kes makin kuat supaya diadakan keraguan, dalam usaha meragukan kes seperti ada konspirasi beberapa usaha diadakan dan kali ini malaysia today membongkar... Ikuti artikel nya yg diposting pada blog 



Jude Pereira

The following was written without prejudice and in the best interest of the people and Government of Malaysia

Raggie Jessy

The first part to this article is pertinent to its crux, which exposes a possible conspiracy involving the former Inspector General of Police Tan Sri Musa Hassan, MyWatch Chairman Sri Sanjeevan Ramakrishnan, and Former Deputy Prime Minister of Malaysia Dato' Seri Anwar Ibrahim.

1. How Anwar disputed Jude Pereira's credibility

The burden of proof was on the prosecuting team following fresh sodomy charges that were brought against former Deputy Prime Minister Dato' Seri Anwar Ibrahim. Anwar gained fame for all the wrong reasons when Mohd. Saiful Bukhari Azlan met Dr. Mohamed Osman Abdul Hamid at Hospital Pusrawi on 28 June 2008, complaining of pains in his stomach and anus.

In his testimony on 4 February 2010, Saiful recalled how Dr. Mohamed Osman immediately stopped a medical examination of a particular nature on him after Saiful revealed that he had been sodomised.

Saiful further related how Dr. Mohamed informed him of the hospital's incapacity to perform forensic examinations appropriate to the circumstance, and that a report from a private hospital would not constitute as evidence in a court of law.

Saiful proceeded to Hospital Kuala Lumpur on Dr. Mohamed's advice. While there, he was met eventually by a Dr. Daniel, to whom he made known reasons for his visit. As Saiful put it, "I told him frankly that I was there for a medical examination because I had been sodomised by Datuk Seri Anwar Ibrahim. He was shocked and wrote some notes for me to be referred to the emergency ward."

During the medical examination, Saiful made note of Deputy Superintendent of Police Jude Pereira's presence. Jude, who attended to Saiful's case in his capacity as investigating officer, was handed a plastic bag that comprised swabs taken as samples from Saiful's anus using cotton buds.

Anwar's defence team appeared to draw a bead on the storage of these samples. Circumstances that bore on DNA test results were heavily disputed by them since 2010. In an attempt at tearing apart Jude's credibility as key witness in the Sodomy 2 trial, team Anwar invoked a High Court decision which rejected Jude's bid at being admitted to the Malaysian Bar.

I must say that I found contentions put forth by the defence to be extraneous, though this article does not concern my personal convictions on these facets. That said, Jude's handling of samples became the cornerstone in a failed bid to drag the former DSP into the witness stand.

Ever since sodomy charges were brought against Anwar, he remained consistent with allegations of a purported conspiracy by the Government of Malaysia to incarcerate him. In fact, prosecuting lawyer Tan Sri Mohd. Shafee Abdullah once iterated that "Anwar was again making the same kind of conspiracy claim he had made against former Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad."

It is interesting to note the manner with which Anwar singled out Jude from among police personnel who were involved in his sodomy tribulations one way or the other. As Anwar would have it, Jude colluded with the Government of Malaysia in sending him (Anwar) into political oblivion.

2. How Tan Sri Musa and Sanjeevan met Jude

Many months following GE13, I travelled to Ipoh and met Jude at his residence, where he related his experience to me rather explicitly, almost as if it had happened the day before. I was shocked to learn of a possible element of complicity that seemed to involve Musa, Sanjeevan and Anwar. I then persuaded Jude to let me publish the account for the benefit of the nation.

Jude cautioned me of ongoing litigations that had to do with Sodomy 2 and another case he was involved with. Following this, I decided not to pursue the matter any further.

Then, almost as soon as the verdict on Anwar's Sodomy 2 appeal was read out by Chief Justice Tun Arifin Zakaria some days back, Jude and I communicated with each other over the phone on prospects of an expose that would relate his (Jude's) account to the public without fear or favour.

That said, as follows is Jude's personal account of his encounter with Musa and Sanjeevan before GE13 (which was written down by Jude recently and agreed upon by me and Jude for publication):

"It was about a week before the last GE in 2013. I was in my house in Ipoh when I was contacted by TS Musa, the ex IGP. He asked me to meet him in his house at PJ if I was free. He did not indicate the reason why he wanted to see me but I guessed that it could have something to do with some job offer as a lecturer he wanted me to take. I told TS Musa that I could meet him the coming Wednesday at about 3 pm and he agreed."

"Before I received this call from TS Musa, a person who introduced himself as Sanjeevan, the Crimes Watch Chairman, called me several times and requested for me to meet him at PJ Hilton. He, too, did not specify the reason why he wanted to meet me. I thought that I might as well kill two birds with one stone; first to meet TS Musa and subsequently, Sanjeevan at PJ Hilton. I did not think that the two meetings were related until I met TS Musa in his house."

"It was about 2.30 pm when I met TS Musa at his house in Jalan Gasing, PJ. We went out for tea at Lotus restaurant, which was nearby his house. As we sat at a table over tea, TS Musa told me that he was an adviser now with Crimes Watch Malaysia of which Sanjeevan is the Chairman. According to TS Musa, Sanjeevan is closely associated with DSAI (Dato' Seri Anwar Ibrahim) and that DSAI had indicated that he wants to be friends with him (TS Musa).

"TS Musa then asked me quite directly whether, as the investigation Officer of Sodomy 2, there was any conspiracy in my investigation against DSAI. I was quite taken aback and I told him that he (TS Musa) was the IGP at that time and that I am sure he does not think that there was any conspiracy against DSAI in my investigations. I told him that the statements from the witnesses are evident that there is not a shred of conspiracy. TS Musa said that he was satisfied with my answer. We sat for a few more minutes and talked about other things. TS Musa seemed to be aware that I was going to Hilton to meet Sanjeev and I told him that I will be meeting Sanjeev shortly at PJ Hilton. I dropped TS Musa in his house and proceeded to Hilton PJ."

"I met Sanjeevan at the coffee house within the lobby of PJ Hilton. He was sitting at a table and looked preoccupied with some documents. As I got acquainted with him, he told me that he was assisting DSAI in the coming General Elections, and that it was going to be a sure win for PKR. He informed me that DSAI was campaigning in Ipoh at the moment. Sanjeevan was very direct. He asked me whether I would make a press statement to say that there was conspiracy in my investigations against DSAI. He told me that I would be taken care of should PKR win."

"I told Sanjeevan that I could not make such a statement, as my investigations showed no conspiracy. Then he asked me whether I can just say that there was government interference during investigations, to which I responded in the negative too. I then suggested that if they wanted me to help out in any way, at best I could say that I respected the High Court's decision to acquit DSAI and wished him well. Sanjeevan then proceeded to call DSAI with his hand phone and informed DSAI that I was there with him. He then gave the phone to me, requesting that I talk to DSAI. I just wished DSAI well for the elections and told him that I was not able to say what Sanjeevan had wanted me to say, but that I would just mention that I respected the Courts decision in his (DSAI's) case. DSAI replied that it was alright and good enough for me to say just that."

"Sanjeevan than suggested that he would write down something mild for me to say to the press in support of DSAI, and that he would call the press in the morning should I agree. He then asked me to go to a new hotel in KL Central and meet a person who would show me what he had written on my behalf, which I was to give to the press the next morning. Sanjeevan also told me that I would be well protected in the hotel and that I can stay at the hotel for the night, all on the house. Just out of curiosity I decided to go and see how far it is going to go."

"I reached the new hotel at KL Central at about 8 pm. At the lobby, I met a bearded Indian Muslim man and another person sitting at a table. I introduced myself and said that I was with Sanjeevan earlier, and that I was to see them. They told me that they were assisting DSAI in the elections. The bearded man had already drafted a letter and asked me to read it, and that if I had agreed to it, they would call the press in the morning. I was completely shocked after reading a passage of about 100 words, which said that I was the Investigation Officer and that DSAI was innocent and was charged unreasonably, with evidence fabricated against him. The passage made me look like a fool and would have thrown my integrity down the drain after all my hard work. I refused to subscribe to their request and just walked away from the hotel."

"I drove back to my house in Ipoh the very same night, regretting that I had ever met Sanjeevan and his friends, who intended to exploit me for their needs. Later on that same day, TS Musa texted me and asked me how my meeting went. When I told him what had happened, he texted me in reply saying that I did the right thing in safeguarding my integrity."

3. Why now?

A friend once asked me if I had the straight dope on Anwar's purported machinations on many issues. I told him I had some, following which he wanted to know why I hadn't published them. Honestly, I found myself at a loss for words.

You see, it's Anwar we're talking about, and not just any Tom, Dick or Harry. It's excruciatingly difficult for me to piece together an agency of approach worthy for consideration, particularly when it concerns someone I regard as the greatest among confidence tricksters to have walked the corridors of power.

It may surprise you to know that there are those who are as yet willing to suck up to Anwar, enough to stand on a window sill stark naked singing "I've got a lovely bunch of coconuts." Now, that may have been figurative, but you get my point. Hardcore Anwarists will remain hardcore Anwarists, even if you pitched jaw-dropping exposes onto their desks.

And that is precisely why Nurul Izzah and Rafizi Ramli saw fit to dump a pile of horseshit into media circles some days back. They probably hoped to gain political mileage by keeping the purported 'political conspiracy' flame burning, a hypothesis Anwar conscientiously propagated ever since Saiful turned against his boss with allegations of sexual misconduct.

But Nurul's and Rafizi's balls landed right in Raja Petra's court. And you know Petra, he's not the type who likes to see balls lying around his turf. So Petra did what he does best; he kicked them straight back to their faces, in a trajectory that blew wide open an almost exact and minute account of events as they had unfolded. This pretty much pissed Anwarists off, putting both Nurul and Rafizi's aspirations right down the dumps.

That's right; as far as I am concerned, under no circumstances did Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak offer Anwar a ministerial post, or any post for that matter. In fact, Najib never even met Anwar to discuss a National Reconciliation plan.

Let me rephrase that. Under no circumstances would Najib have been dumb enough to offer Anwar a ministerial post, let alone meet him halfway on some reconciliatory overture. In fact, talks of a National Reconciliation effort surfaced as soon as Anwar kicked Kit Siang downstairs and drew up several traitorous propositions, among which was a plot to unseat Khalid and lead a PKR-PAS led Selangor Pakatan Rakyat into a unity government of sorts with BN.

But as fate had it, Anwar dragged Pakatan Rakyat and a clueless Kit Siang through the mud and right into the dump. Perchance, it's the very dump Nurul and Rafizi got themselves into just days back. Rest assured, the dump was far from the unity government Anwar had envisioned when he found Najib to be at his weakest.

That's right; it appears, that when Anwar found Najib to be weak, he dreamt up a plan to lure Najib into a confederacy that would have helped him regain some composure within the corridors of power and very possibly, to exculpate himself from Sodomy 2 charges. Likewise, it is all too possible that when Anwar found Jude Blacious Pereira to be at his weakest, he began ripping the former Deputy Superintendent of Police's credibility to pieces in an attempt to regain composure over his Sodomy tribulations.

Thus, it became necessary for me to reveal the consistence with which Anwar appears to manipulate the misfortunes of others to his favour. And that is precisely what this article is all about.

Well, that's one cat now out from my bag. Cheers.

 

Belantan

Posted: 20 Feb 2015 11:03 PM PST

Belantan


Bukan lagu hina Nik Aziz?

Posted: 20 Feb 2015 04:20 PM PST


KUALA LUMPUR - KRU Music menafikan sekeras-kerasnya pihaknya terlibat dengan penyebaran sebuah video yang dikaitkan dengan sebuah parti pembangkang.

Menerusi kenyataan yang dimuat naik di laman Facebook, KRU Music menjelaskan bahawa lagu berjudul Sandiwara yang dikeluarkan pada penghujung tahun 2000 itu berinspirasikan isu Al Maunah yang menjejaskan keamanan negara pada ketika itu.

Beberapa hari lalu tersebar sebuah klip video berdurasi selama tiga minit 16 saat yang memaparkan imej Allahyarham Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berlatarbelakangkan lagu Sandiwara.


Video berkenaan yang menjadi viral di laman sosial menerima kritikan hebat daripada orang ramai terutama terhadap kumpulan trio adik-beradik KRU itu kerana didakwa terlibat dalam agenda untuk menghina bekas Menteri Besar Kelantan itu.

Pihak KRU Music juga akan membuat laporan polis terhadap individu yang bertanggungjawab menghasilkan video berkenaan.

Kenyataan itu turut menjelaskan, tindakan individu yang membuat interpretasi sendiri dari lirik lagu ini adalah melanggar hak cipta milik syarikat itu.

Lagu Sandiwara yang dihasilkan 15 tahun lalu itu dinyanyikan artis alam maya di bawah naungan KRU, Tyco.

Suara Politik
Belantan

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 20 Feb 2015 09:21 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Sebagai Warganegara Malaysia Mengapa Mengeluh Pasal Lagu Negaraku?

Posted: 20 Feb 2015 03:23 AM PST

JURI RAKYAT

Posted: 20 Feb 2015 07:37 PM PST

JURI RAKYAT


pedagang monja kembali berjualan distasion sinabung berastagi

Posted: 20 Feb 2015 04:03 PM PST

pedagang monja kembali berjualan distasion sinabung berastagi

meski telah di gusur satpol pp berastagi sebulan yang lalu sore tadi 20/2/2015 para pedagang kembali bereaksi menjajakan barang dagangannya di depan pajak berastagi,berdasarkan keterangan dari seorang pedagang yang di himpun jurirakyat "lapak kami sebulan yang lalu di usir oleh satpol pp saya nekad berjualan karena kebutuhan rumah tangga kami dan jika kami tidak jualan kami tidak makan"imbuh seorang pedagang yang tidak mau disebutkan namanya.
larangan dan peraturan yang di berikan oleh pemda berastagi agar tidak berjualan di area tersebut untuk ketertiban suasana di depan pasar pajak berastagi tidak mereka hiraukan dengan alasan kebutuhan rumah tangga dan sesuap nasi,para pedagang kaki lima yang khusus menjual pakaian-pakaian monja itupun mengakui mereka bisa berpenghasilan ratusan hingga jutaan perhari kenekatan mereka di picu kebutuhan rumah tangga biaya untuk sekolah anak salah satu contohnya dan lain sebagainya.
pedang kaki lima di stasiun sinabung sedikit-demi sedikit kini mulai di penuhi para pedagang yang membuat jalur memasuki ke arah pintu masuk pasar berastagi mulai sesak seperti biasanya pada sore hari pasar berastagi selalu ramai orang yang berbelanja di tambah lagi pedagang yang berjualan di jalur pintu masuk pasar berastagi menambah suasana semakin ramai,namun biasanya para sapol pp berjaga-jaga di area sekitar pintu masuk akan tetapi tadi sore tidak adanya satpol pp yang mengontrol sehingga para pedagang kaki lima di stasion sinabung kembali berjualan.

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 20 Feb 2015 03:10 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Ramas kemaluan dalam tandas

Posted: 19 Feb 2015 10:51 PM PST

Melaka: Seorang pembantu pejabat dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini, semalam atas tuduhan mencabul kehormatan seorang lelaki dalam tandas awam, tahun lalu.

Tertuduh Deraman Abu Chek, 58, mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah di hadapan Majistret Norina Maludin.

Deraman didakwa menggunakan jenayah kekerasan terhadap Mohd Ainul Affendy Bidin, 23, dengan cara meramas kemaluan mangsa dengan niat mahu mencabul kehormatannya dalam tandas lelaki, aras bawah bangunan Pusat Transformasi Bandar (UTC) Melaka, di sini, kira-kira jam 7.30 malam, 19 Mac 2014.

Justeru, dia didakwa mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang boleh dihukum penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebatan jika sabit kesalahan.

Pegawai Pendakwa Asisten Superintendan Muhamad Juhari Haron menawarkan jaminan RM5,000 ke atas tertuduh.

Peguam dari Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan (YBK) Ishak Kari yang mewakili tertuduh merayu jaminan dikurangkan.

Comments (0)