Pengikut

Barisan Nasional

Posted by Tanpa Nama | | Posted on 7:13 PG

sumber :-

Barisan Nasional


Dd i n b u n g a

Posted: 28 Jan 2015 07:02 AM PST

Dd i n b u n g a


PENDUDUK CHEMOR MENDAPAT SATU LAGI SEKOLAH AGAMA RAKYAT BARU

Posted: 27 Jan 2015 09:26 PM PST

YB DS AHMAD HUSNI BERSALAMAN DENGAN PELAJAR SAR AL IMAN

SATU LAGI PEMBANGUNAN BERLAKU DI CHEMOR DALAM DUN HULU KINTA PARLIMEN TAMBUN APABILA YB DATO SERI AHMAD HUSNI MELULUSKAN RM800 RIBU UNTUK PEMBINAAN BANGUNAN BARU SEKOLAH AGAMA RAKYAT AL IMAN SERI DESA TANAH HITAM / TAMAN CHEMOR MESRA YANG BOLEH MEMUATKAN 200 PELAJAR DAN KELULUSAN PERUNTUKAN KEDUA RM47,000 BAGI MEMBELI PERALATAN MEJA KERUSI DAN PERALATAN LAIN.

UCAPAN YANG BANYAK MENYENTUH PERASAAN IBU BAPA

PENDUDUK SERI DESA TANAH HITAM DAN TAMAN CHEMOR MESRA AMAT TERUJA APABILA PERMOHONAN MEREKA MENDAPAT KELULUSAN DARI YB DATO SERI AHMAD HUSNI DAN MEREKA AMAT BERTERIMA KASIH KEPADA AHLI PARLIMEN TAMBUN ITU. HJ MUSTAFA SETIAUSAHA SEKOLAH AGAMA RAKYAT AL IMAN SERI DESA TANAH HITAM / CHEMOR MESRA MELUAHKAN RASA TERIMA KASIH TERAMAT SANGAT KEPADA YB DATO SERI AHMAD HUSNI, MALAH UJAR BELIAU BUKAN SEKOLAH AGAMA RAKYAT SAJA YANG PENDUDUK PEROLIHI PERUNTUKAN DARI YB DATO SERI AHMAD HUSNI MALAH PERUNTUKAN PEMBANGUNAN SEPERTI DEWAN KOMUNITI BARU DIBINA BERJUMLAH RM150,000, SEBUAH SURAU BARU BERJUMLAH RM450,000 YANG BARU SIAP DIBINA JUGA DIPEROLIHI DARI YB DATO SERI AHMAD HUSNI UJAR BELIAU, BELIAU MENGATAKAN SOKONGAN PENDUDUK TIDAK BERBELAH BAGI KEPADA BARISAN NASIONAL PARLIMEN TAMBUN YANG SANGAT PERIHATIN DAN RAJIN BEKERJA.

MENANDATANGANI PLAK PERASMIAN SAR AL IMAN

PADA AHAD 25 JANUARI 2015 YB DATO SERI AHMAD HUSNI TELAH MERASMIKAN PEMBUKAAN SEKOLAH RENDAH AGAMA RAKYAT AL IMAN SERI DESA TANAH HITAM / TAMAN CHEMOR MESRA YANG TURUT DIHADIRI OLEH YB DATUK AMINUDDIN HANAFIAH ADUN HULU KINTA, YB USTAZ MOHD ZIAD ADUN MANJOI DAN PEMIMPIN - PEMIMPIN UMNO BAHAGIAN TAMBUN.

MENYAMPAIKAN CEK RM47 RIBU PEMBELIAN PERALATAN SAR

RUMUSAN,

PARLIMEN TAMBUN MEMANG BERTUAH MEMPUNYAI PEMIMPIN SEPERTI YB DATO SERI AHMAD HUSNI YANG BANYAK MEMBUAT PEMBANGUNAN DI KAWASAN BELIAU, MALAH UCAPANNYA YANG BANYAK MEMBERI NASIHAT DAN PANDUAN TANPA MENYENTUH PEMBANGKANG KERANA BAGI BELIAU PEMBANGKANG BUKAN FAKTOR DI PARLIMEN TAMBUN, YANG AMAT PENTING BAGI BELIAU PEMBANGUNAN FIZIKAL DAN PEMBANGUNAN ROHANIAH SERTA PEMBANGUNAN SIKAP RAKYAT PERLU DI BERI KEUTAMAAN.
GIMIK MENANAM POKOK KURMA

TAHNIAH YB DATO SERI AHMAD HUSNI DAN BN PARLIMEN TAMBUN


tunku

Posted: 28 Jan 2015 03:51 AM PST

tunku


PAS challenges DAP to debate over local council polls

Posted: 28 Jan 2015 12:48 AM PST

PAS secretary-general Datuk Mustafa Ali has challenged Penang Chief Minister Lim Guan Eng to a debate over the party and DAP's dispute concerning local council elections.

Accusing Lim of spewing "half-truths, Mustafa said, contrary to Lim's allegations, PAS was never consulted on local council elections in Penang before it was tabled in the state assembly in May 2012.

"It was wrong for him to say that we agreed to their proposal. This goes to show that he is 'celupar' (a loose cannon)," he told a press conference at PAS' headquarters, Wednesday.

Lim is reported to have said he had called both PAS president Datuk Seri Abdul Hadi Awang and Mustafa before Penang pushed for the implementation of council elections.

Denying this, Mustafa said PAS was only consulted after the enactment was tabled via a phone call from Lim.

"He then asked me to give positive comments to the press because he said DAP has been pressured by NGOs to fulfil their election promises by pushing for the third vote.

"All I said was, 'God willing'. But this did not mean that PAS supported their proposal," he said.

Mustafa said it was not fair for Lim to have labelled him dishonest and warned him to be mindful of his words.

He added that PAS had consulted DAP on the proposed implementation of hudud in Kelantan before the party joined a special committee to study the implementation of the syariah criminal law.

"Is it fair for me to say that Lim or DAP had agreed to hudud because they had no problem with us joining the committee? Of course not.

Mustafa added that it was better for both he and Lim to face each other in an open debate "to find out the truth".
"Let's determine who is telling the truth, who isn't. As for me, I am responsible for my statement," he said.

bumiyang

Posted: 28 Jan 2015 03:10 AM PST

bumiyang


Kit Siang Sahkan Piliharaya Tempatan Cubaan DAP Rampas Putrajaya???

Posted: 27 Jan 2015 09:04 PM PST

Taipingmali (tm)

Posted: 28 Jan 2015 01:19 AM PST

Taipingmali (tm)


Apakah tindakan yang baik untuk haramjadah ini

Posted: 27 Jan 2015 05:44 PM PST

Melukis dan hanya berani di Singapore,  nampaknya pelukis bukan menghina kaum kerabat raja Singapore yang telah diturunkan tahta, tetapi lukisan tersebut seakan-akan menghina DYMM YDP Agong dan perdana menteri DS Najib Razak

Apakah tindakan kita?

Anwar yakin bebas kes liwat

Posted: 27 Jan 2015 05:35 PM PST

Anwar kata dia dapat maklumat dan yakin akan dibebaskan, kenapa , ada pecah perut kah?

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 27 Jan 2015 11:43 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PAS DAN DAP SALING TUTUH MENUTUH: ADAKAH PASMA PEMENANGNYA?

Posted: 27 Jan 2015 06:38 PM PST


Agak hangat dan gamat bila laki bini bergaduh dan tuduh menuduh kononnya si suami tak perform, lembik dan si isteri pula bersikap dingin dan tak feel langsung.

Mungkin itulah yang terjadi antara PAS dan DAP sekarang. Semuanya kerana permainan orang ketiga yang cuba menganggu gugat keharmonian perkahwinan mutaah mereka.

Cinta tiga segi mereka yang disangka indah apabila bermadu rupanya begitu mengerikan disebabkan kecurangan.

Tak mungkin akibat 'kelonggaran' atau 'kurang kemantapan' tersebut dapat diperbaiki lagi meskipun diberi ubat kuat perkasa dan jamu perapat dengan dos yang begitu tinggi.  

DAP selama ini bongkak menganggap mereka begitu besar kerana ada banyak wang memperleceh PAS hanya sekadar pak-pak turut yang boleh dibayar untuk meramaikan majlis. 

Namun ternyata PAS terutamanya para ulama masih punyai maruah tak rela diperkudakan oleh DAP.

Hudud Kelantan jadi igauan ngeri DAP 

Di kalangan ahli-ahli DAP dulu dan kini masih lagi menganggap Islam dan Melayu sebagai musuh utama tak kira samada Melayu itu PAS atau UMNO.

DAP dah mula memperlekeh kerajaan PAS Kelantan kononnya lembab menangani isu banjir hingga terpaksa menjemput kerajaan Persekutuan yang diketuai Najib.

Bagi DAP ia seolah-olah membuka pekung sendiri dan menyembah musuh tradisi minta simpati.  

Namun di pihak kerajaan Persekutuan dan BN, rakyat yang susah wajib dibantu tanpa kira ideologi...

Hmmm... begitu tinggi dan mulianya sifat orang-orang BN-UMNO yang selama ini hebat dikeji namun masih lagi meletakkan sifat kemanusiaan dan ukhwah sebagai pegangan. 

Nak harap keikhlasan DAP bantu mangsa banjir di Kelantan...mungkin boleh dipertikaikan. Tetapi kenapa PASMa dijadikan sebagai orang tengah dalam pemberian bantuan DAP kepada kerajaan Kelantan?

Adakah untuk menutup isu pembalakan haram ahli DAP Ngah dan Ngeh atau untuk mengangkat imej Husam Musa sebagai penggerak PASMa di Kelantan sekaligus menutup skandal balaknya.

Pemberian bantuan itu juga bersyarat untuk mengikat PAS Kelantan agar tidak melaksanakan hudud di negeri itu yang amat ditakuti DAP. 
Banjir balak antara sumbangan besar DAP pada Kelantan: Kini PASMa dijadikan 'orang tengah' dengan kerajaan PAS Kelantan untuk cuci sisa selut dan taik DAP...dalam masa yang sama sebagai sogokan untuk halang hudud.
Sebabnya tak pasal-pasal nanti kaum-kaum DAP akan dikenakan hukuman jika melakukan kesalahan. Tak pun pelanggan-pelanggan aktiviti haram DAP akan turut dihukum jika bersalah.

Malah DAP sebenarnya amat takut jika fenomena hudud ini menjadi ikutan dan dibawa ke negeri-negeri lain. 

Apatah lagi UMNO sendiri sudah berlembut dengan PAS dalam menangani isu banjir di Kelantan dan menyerahkan sepenuhnya kuasa pada PAS Kelantan untuk melaksanakan hudud di negeri yang mereka tadbir itu. 


Maka PASMa yang liberal dan kadang kala biadap itu akan dijadikan pengimbang bagi menyekat kemaraan golongan ulama dalam PAS.

Perangai macam ni tentulah tidak disukai golongan ulama-ulama syura PAS.

PAS dah cabar DAP

Bila DAP mempertikaikan kemampuan PAS Kelantan mengendalikan banjir dan mempersoalkan kenapa PAS menentang pilihanraya Pihak Berkuasa Tempatan (PBT), PAS mula bangkit mencabar DAP.

PAS mencabar DAP agar membentangkan rang undang-undang persendirian pilihanraya PBT di Parlimen.

Sudah pasti undang-undang itu tidak akan diluluskan kerana tiada sokongan majoriti. UMNO-BN dan PAS mesti tak setuju.

Jadi sekarang PAS ada modal baru menentang ketamakan DAP. Sudah ada kuasa dan modal untuk mengugut serta mengimbangi kerakusan DAP.  

Jika DAP boleh menentang hudud, maka PAS juga boleh menentang pilihanraya PBT yang tidak berfaedah itu...

Isu Anwar: Siapa nak kena tutuh lepas ni?

Menjelang 41 Januari bersamaan 10 Januari 2015 sempena kedatangan tahun Kambing Jamnapari, kes Anwar Ibrahim akan diputuskan samada dia kekal dipenjarakan atau sebaliknya atas kesalahan meliwat pekerjanya; Saiful Bukhari.

Hingga sekarang para peguam Anwar tidak boleh menjawab mengapa benih boboinya si Anwar berada jauh 4 inci di dalam rektrum si Saiful.

Sebagai majikan Anwar telah bertindak menganiayai pekerjanya dengan meliwat mangsa tanpa kasihan dan memikirkan maruah serta masa depan pekerjanya itu.

Jika adapun alasan suka sama suka atau mangsa rela diliwat itu tetap menjadi kesalahan dan wajar Anwar dihukum penjara dan rotan. 

Perbuatan keji ini amat memalukan Islam. Manusia sedemikiankah mahu dijadikan pemimpin Malaysia, menjadi Perdana Menteri?Berapa ramai lagi rakyat yang akan dibiayai duit-duit haram tokey-tokey DAP untuk menjadi hakim negara yang tidak bertauliah berdemo atau mungkin merusuh demi membela si KETUM itu?

Adakah para ulama PAS mahu membisu atau menyokong lagi si KETUM yang menjadi punca pepecahan dalaman PAS hingga mewujudkan PASMa yang masih ketagihkan bini si KETUM menjadi MB Selangor?

Adakah para ulama syura PAS masih mahu menfatwakan bahawa menyokong Anwar adalah jihad menentang kezaliman UMNO sedangkan sudah nyata ke mana saja Anwar pergi pasti ia menimbulkan kerosakan?

Asal ada Anwar jadi rosak....asal rosak mesti ada Anwar.    10 FEBRUARI @ 41 JANUARI ... TARIKH ANWAR AKAN DIHAKIMI NEGARA?

Posted: 27 Jan 2015 08:45 AM PST


Anwar Ibrahim nampaknya macam sudah menyerah dan tahu kesalahannya kali ini tidak lagi boleh diselindung. 

Kerana nafsu buas kebinatangannya yang songsang itu akhirnya dia bakal ke penjara. 

Mahkamah sebelum ini sudah pun menetapkan hukuman 5 tahun penjara buat Anwar. Cuma dia masih diizinkan Allah taala untuk membuat rayuan dengan memutar belitkan kenyataan dan mengajak rakyat menghakimi negara untuk melepaskan diri atas dosanya sendiri. 

Di kalangan para pencacai ramai yang masih tak mahu percaya sebab bukan mereka pun yang kena tutuh dek Anwar.

Selama ini Anwar terkenal dengan sifat riak bila berucap. Tak ubah seperti penjual ubat kuat seks yang mendakwa diri dan 'barang' mereka begitu perkasa hingga mampu berbini empat sekaligus.

Tetapi kini nampaknya Anwar seperti mahu menyerah kalah dan berserah pada takdir. Satu lagi teknik yang dilakukan oleh kebanyakkan pelakon-pelakon telenovela dan sinetron di televisyen hingga penonton turut bersimpati dengan lakonan tersebut.


Sebelum ini para pencacai diusung dan diheret ke Putrajaya atas nama Rakyat Hakim Negara memekik terlolong membela si ketua peliwat. 

Perkara yang sama akan dilakukan lagi oleh Anwar untuk menghuru-harakan negara demi membela nafsu si boboinya yang ganas itu.

Mungkinkah Malaysia akan aman damai selepas Anwar disumbat ke penjara?

Atau mungkinkah Malaysia akan bertambah huru-hara jika Anwar terlepas lagi sedangkan si Saiful terus merintih dirinya dianiaya dan dizalimi oleh sistem perundangan negara ini.

Yang pasti dinasti Anwar anak beranak akan terkubur jika Anwar dipenjara nanti. Wan Azizah akan tersingkir sebagai Presiden melalui kudeta dalaman. 

Mungkinkah 50 Januari bersamaan 19 Februari Anwar terpaksa makan limau mandarin dalam penjara.

Nak harapkan anaknya si janda berhias Nurul Izzah?...Jaga laki pun tak pandai inikan pula nak jaga negara.

Anwar dah mengeluh...Apa nak jadi, jadilah....


Namun di sebalik apa nak jadi, jadilah itu sebenarnya terkandung pelbagai ancaman dan kemungkinan.

Mungkinkah jika jasadnya terpenjara tetapi rohnya akan bergentayangan di luar sana berusaha menjatuhkan pemerintahan negara secara reformasi ala-ala 1998 atau revolusi ala-ala insiden Lahad Datu?

Atau sekurang-kurangnya pencacainya akan menggunakan pengaruh asing untuk menekan ekonomi dan hubungan luar kita?

Atau mungkinkah Anwar akan menggunakan Hari Valentine Sabtu 14 Februari bersamaan 45 Januari Tahun Kambing nanti untuk mengumpul segala makhluk LGBT berarak sambil bawa lilin dan merusuh di jalanan demi membela kekasih mereka?

Segalanya ada kemungkinan...Namun bagi kami para pembela negara ini Insya Allah... selagi hidup kami tetap akan lawan hingga Allah menentukan kemenangan buat kami.

The Unspinners

Posted: 27 Jan 2015 11:25 PM PST

The Unspinners


Kata tak bersalah itu helah Anwar untuk lari

Posted: 27 Jan 2015 10:30 PM PST


Tengahhari ini, bakal ada satu PC menuntut agar satu tindakan dilakukan agar Anwar Ibrahim tidak cuba untuk lari ketika hari penyampaian kehakiman pada Februari 10hb.


Dikhuatiri bakal berlaku insiden Sirul lari ke Australia untuk elakkan diri dari hukuman mati kerana terlibat membunuh Altantunya.

Difahamkan Australia menolak extradisi kerana Australia menentang hukuman mati.

Mungkinkah akan berlaku juga atas alasan sama sebab kebanyakkan negara2 orang putih tidak menganggap meliwat satu jenayah lagi atau tidak peduli untuk dikuatkuasa kesalahan kanun keseksaan 377b.

Walaupun Anwar ada dilaporkan berkata dia tak bersalah dan hakim sudah buat keputusan dia tak bersalah, kemungkinan ini langsung tidak boleh ditolak.

Hanya hakim mahkamah tinggi yang kata dia tak bersalah, tapi keputusan itu banyak tercalar dan ada 10 perkara utama tidak lojik dengan keputusan itu.

Mahkamah rayuan yang ada lebih ramai hakim telah terbalikkan keputusan hakim mahkamah tinggi.

Pemilihan parti pun tak betul, nak pemilihan PBT pulak

Posted: 27 Jan 2015 07:30 PM PST


Membazir!!! Pakaian dalam Betty sampai US$890 sehelai?

Posted: 27 Jan 2015 04:33 PM PST


Entah sapa yang tangkap.gambar pakaian dalam Betty Chew isteri CM Pulau Pinang tersidai di rumah mereka.

Mungkinkah Betty guna pakaian dalam berjenama mewah boleh cecah sampai US$890 sehelai dan panties sampai US$300-450 sehelai?

Kita memang tak boleh nampak apa dipakai dalam pakaian Betty. Jika gambar sidaian kain dan jenama yang diguna Betty itu benar, sungguh membazir.


Macam mana Guan Eng boleh komen tentang pembaziran jika isteri dia pun membazir?Kalau dikirkan Betty tu sebahagian dari NGO taukeh2 kaya dalam Penang Chinese Chamber of Commerce, tak.hairanlsh.

Datum Jelatek: Mercu tanda korupsi dan ketidakadilan sosial PKR DAP

Posted: 27 Jan 2015 07:58 AM PST


Datum Jelatek bukan mengenai kaum semata-mata tetapi rasuah! Jadi taukeh besar MCA berpura-pura menjadi buta warna:

Dan, PKNS cuba menjustifikasikan:
Bantahan ini diketuai oleh Salleh bin Samad atau kini dikenali sebagai Salleh Datum yang menjumpai penipuan dan percubaan untuk berselindung pihak pengurusan PKNS. Beliau biasa dan faham tentang pembangunan hartanah. Pengurus Besar sebelum ini, Dato Omar Osman (OO) cuba memperlekehkannya. 

Sama ada dia tahu atau tidak, OO cuba menutup untuk MB semasa Azmin Ali tetapi dilakukan seolah-olah salah Tan Sri Khalid Ibrahim. Semua orang di Keramat tahu bahawa terdapat muslihat sapu tangan berlaku. Azmin telah manipulasi projek menjadi bahan kempen pilihanraya terhadap Dato Dr Khir Toyo tetapi lepas tangan sebaik saja dia menang.

Pada mulanya, PKNS yang diterajui PKR berniat menjual satu blok kepada Syarikat China dan pembeli antarabangsa. Exco kanan ketika itu, Teresa Kok sebagai broker dan mengambil komisyen dari apa saj autusan dengan pelabur dari China.

Dalam perkembangan baru-baru ini, PKNS mahu tipu penduduk tempatan untuk mempercayai bahawa ia akan menjadi 100% pembangunan Bumiputera. Penduduk tempatan mahu pembangunan rumah Mampu Milik seperti sekitarnya.

Mereka tahu, PKNS telah terjebak dengan kos pengambilan tanah dan premium tanah yang tinggi. Maka rancangan mereka ada untuk jadikannya pembangunan MAMPU tengok. Kononnya Melayu mampu tapi pada harga RM700,000, penduduk tempatan tidak boleh beli dan PKNS akan membukanya kepada semua.

Walau apa dikatakan oleh MCA, ini bukan isu perkauman


Pakatan Rakyat percaya Kelantan berhak mendapat royalti minyak atas alasan keadilan sosial. MCA berdiam bila DAP menuntut pilihan raya tempatan atas kononnya keadilan sosial. SUPP menuntut untuk lebih kerusi bandar di Sarawak atas alasan perwakilan dan keadilan sosial.

Penindasan ekonomi bukan keadilan sosial. Ia bukan keadilan sosial apabila orang luar dengan wang yang banyak mengambil alih tanah dan mengetepikan masyarakat tempatan hingga masyarakat itu pupus. Bukankah keadilan sosial bagi penduduk tempatan Keramat untuk menuntut rumah di atas tanah nenek moyang mereka dikekalkan?


DIterjemah dari ABITW SINI

Betty mampu la beli fur coat RM45 ribu ... dia Imelda Marcos

Posted: 27 Jan 2015 01:30 AM PST


Beli masa sale boxing day pun murah. Sampai 50 ke 60% off.

Tak masuk akal kluo duit sampai RM45 ribu nak beli fur coat yg pakai sekali sekala... dah over tu.


Betty bolehlah. Malah dia boleh jadi Imelda Marcos


Dia jaga property satu Penang dan dalam PCCC.Nak fitnah pun, wasayiyyah la sikit.

APANAMA

Posted: 27 Jan 2015 11:20 PM PST

APANAMA


Scapegoats and Oxygen for the boss

Posted: 27 Jan 2015 07:26 AM PST

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 27 Jan 2015 09:51 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Kebebasan Melukis? Pelukis Ini Sudah Menghina Institusi Raja & Pemimpin Negara

Posted: 27 Jan 2015 06:45 PM PST

Guan Eng Kata Kerajaan PAS Kelantan Lemah

Posted: 27 Jan 2015 02:30 AM PST


Video Yang Bakal Jadi Igauan Azmin Ali Minggu Ini

Posted: 27 Jan 2015 12:09 AM PST


BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 27 Jan 2015 03:23 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Wanita ramai anak kuat seks?

Posted: 27 Jan 2015 03:35 PM PST

Sekadar gambar hiasan
PANDANGAN klise masyarakat yang mengaitkan pasangan mempunyai anak ramai seringkali ditafsirkan sebagai individu yang kuat seks adalah tidak tepat.

Malah, mengaitkan wanita yang melahirkan ramai anak sebagai orang yang kuat seks dan menerima kepuasan seks di tahap maksimum juga bukanlah satu kenyataan yang benar bagi menjadi kayu pengukur kepada tahap perlakuan seksual seseorang.

Menurut Perunding Urologi, Profesor Madya George Lee Eng Geap, anak ramai bukanlah petunjuk bahawa individu berkenaan ialah seorang yang kuat seks atau mendapat kepuasan seks yang tinggi, tetapi menandakan bahawa individu berkenaan adalah seorang yang subur.

Beliau berkata, faktor kesuburan juga tidak menunjukkan seseorang itu mendapatkan kepuasan seks yang maksimum sebaik apabila mereka mengandung.

Ini bermakna, biarpun golongan ini subur, tetapi itu tidak menjadikan mereka mendapat kepuasan seks yang maksimum sehingga menyebabkan mereka mengandung.

Ini juga adalah satu kenyataan yang perlu diperhalusi, iaitu tidak semestinya apabila seseorang wanita itu mengandung, ini bermakna dia telah menerima kepuasan seks yang maksimum daripada pasangannya.

"Kedua-dua kenyataan ini memang tiada bersangkutan dengan tahap kepuasan seks wanita. Malahan apabila seorang wanita mengandung mereka pasti akan mengalami rasa penat dan kesakitan dan mana mungkin mereka merasa kenikmatan seks.

"Kajian juga menunjukkan hampir 30 peratus daripada golongan wanita tidak mencapai tahap orgasm ketika melakukan hubungan kelamin bersama pasangan dalam kehidupan mereka tetapi mereka tetap mengandung, dan tidak semestinya apabila tidak mencapai tahap klimaks mereka tidak akan mengandung.

"Ini kerana mengandung bersangkutan dengan sperma yang dipancarkan oleh lelaki ke dalam vagina dan rahim wanita dan tiada kaitan dengan tahap kepuasan seks mahupun keghairahan melampau seksual seseorang," jelasnya.
Dalam pada itu George berkata, ramai dalam kalangan masyarakat dahulu yang mempunyai anak yang ramai berbanding sekarang.

Salah satu penyebab kepada keadaan berkenaan, berdasarkan kepada kajian menunjukkan kandungan sperma lelaki pada hari ini kurang subur. Kajian dilakukan berdasarkan kepada perolehan sperma yang diterima daripada lelaki sempena kempen pendermaan sperma.

Sperma yang kurang subur, diakibatkan oleh faktor persekitaran dan pemakanan serta gaya hidup hari ini yang menyebabkan golongan ini sudah mula tidak terangsang dengan seks.

"Lagi satu cara hidup golongan lelaki sekarang sudah berlainan kerana banyak aktiviti lain yang dilakukan seperti beriadah, bermain komputer dan sebagainya menyebabkan mereka kurang melibatkan diri dengan aktiviti seksual bersama pasangan.

"Tambahan pula golongan wanita juga berkahwin lambat dewasa ini, kerana masing-masing sudah mempunyai kerjaya profesional. Apabila berkahwin lambat golongan ini semakin menurun kesuburannya berbanding anak gadis zaman dahulu yang berkahwin sewaktu usia muda," katanya.

Dalam pada itu dia menjelaskan, pemikiran generasi sekarang dan tanggapan mereka terhadap anak adalah berbeza kerana dahulu ibu bapa menganggap anak umpama 'aset' kepada mereka untuk bekalan di hari tua, berbanding hari ini yang segala-galanya memerlukan kos bagi menampung keperluan anak-anak yang semakin meningkat.

- See more at: http://www.utusan.com.my/gaya-hidup/keluarga/wanita-anak-ramai-kuat-seks-1.53077#sthash.wMd6J00A.dpuf

Foto separuh bogel mandi laut tersebar

Posted: 26 Jan 2015 11:02 PM PST

DIA buat lagi dah!

Hai memang tak serik-serik nampaknya penyanyi kontroversi Miley Cyrus ni.

Terbaharu, gambarnya ketika sedang bercuti di pusat peranginan di kepulauan Hawaii dalam keadaan payudara terdedah tersebar dan menjadi topik utama kebanyakan media hiburan antarabangsa.

Turut sama dalam percutian itu ialah teman lelakinya, Patrick Schwarzenegger yang merupakan anak kepada aktor terkenal, Arnold Schwarzenegger.

Miley sebelum ini memang hangat dengan pelbagai kisah kontroversi apabila dia kelihatan terlalu 'try hard' untuk membuang imej gadis baik (girl next door) yang pernah dibawakannya menerusi drama bersiri Hannah Montana.

Apa sahaja yang tak pernah dilakukannya.. bergambar bogel sudah, menyokong kempen 'free the nipple' sudah, lepas ni apa lagi tindakan gila akan cuba dibuat anak Billy Ray Cyrus ni ya? -MYNEWSHUB.CC

Bertudung tapi macam pelacur!

Posted: 26 Jan 2015 07:01 PM PST

MEMANG agak kasar tajuk di atas tapi kalau tak disergah kami bimbang gadis bertudung di negara ini makin hanyut terbabas, seperti contoh di atas.

Agaknya apa yang bermain dalam minda gadis-gadis ini tatkala menyarung tshirt gambar separuh bogel ni ya?

Takde langsung sifat malu ke pakai macam tu, dah elok-elok berhijab tapi pakai pulak baju yang memaparkan imej wanita berbikini.

Walaupun secara teknikal bukan mereka yang pakai bikini, tapi ilusi daripada baju tu boleh memberikan gambaran seolah-olah mereka berpakaian seksi semacam itu!


Kan, tak pasal-pasal ada orang tweet menunjukkan betapa dangkalnya pemikiran anak muda masa kini yang rela 'diperbodohkan' demi mengikut fesyen, tanpa memikirkan baik buruk daripada perbuatan mereka itu.

Lebih memalukan tweet itu datangnya dari seseorang yang bukan beragama Islam yang menegur sikap itu sambil mengaitkannya dengan Islam.

Diharapkan selepas ni para wanita terutama kaum muslimah lebih hati-hati dalam menggayakan sebarang pakaian.

Sebelum keluar rumah tengok-tengok cermin dulu ya, pastikan maruah diri turut melekat pada baju yang dipakai! -MYNEWSHUB.CC

Cabul: Jiran jolok kemaluan anak dengan jari

Posted: 26 Jan 2015 06:01 PM PST

PERMATANG PAUH 26 Jan. – Seorang suri rumah mendakwa anak perempuannya berusia enam tahun dicabul oleh jirannya di Taman Kurau Jaya, Kuala Kurau, Perak.

Soon Mooi Choo, 40, mendakwa kejadian tersebut berlaku pada 21 Januari lalu semasa anaknya dipanggil oleh seorang lelaki yang dikenalinya.
Katanya, kejadian berlaku ketika anaknya itu bermain di luar rumah.

"Anak saya pergi mengikut seorang lelaki yang saya kenali ke rumahnya. Selepas beberapa minit, anak saya pulang ke rumah dan saya menyuruhnya mandi.

"Ketika anak saya menanggalkan pakaian dalamnya, saya dapati terdapat tompokan darah pada seluar dalam anak saya dan dia beritahu saya yang lelaki tersebut memasukkan jari ke dalam kema­luannya," katanya dalam sidang akhbar di Hospital Seberang Jaya, di sini hari ini.

Ekoran kejadian itu, Mooi Choo membuat laporan polis di Balai Polis Kuala Kurau.

"Saya ketika itu sangat takut kerana jarak di antara rumah saya dengan rumah lelaki tersebut dekat. Saya bimbang perkara ini berulang.

"Dalam keadaan buntu pada ketika itu, saya membuat dua kali laporan polis, namun kedua-dua saya tarik balik kemudiannya," ujar wanita tersebut.

Bagaimanapun katanya, atas nasihat saudara, dia membuat laporan polis semula di Balai Polis Seberang Jaya pada 23 Januari lalu.

Menurut Mooi Choo, anaknya kini mendapatkan rawatan di Hospital Seberang Jaya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Rusli Mohd. Noor ketika dihubungi berkata pihaknya ada menerima laporan mengenai kejadian itu 23 Januari lalu.

"Oleh kerana laporan mangsa dibuat awal di Kuala Kurau, pihak kami akan merujuk dengan pihak berkuasa di sana," katanya.

- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/suri-rumah-dakwa-anak-dicabul-jiran-1.52929#sthash.1afK9sFx.dpuf

Perogol bersiri bernafsu pelik kembali mengganas

Posted: 26 Jan 2015 05:01 PM PST

Nakhon Pathom: Perogol bersiri yang memiliki nafsu terhadap wanita warga emas menyerang lagi untuk kali ke-10, kata polis semalam.

Mangsa terbaru lelaki misteri itu ialah wanita berusia 73 tahun.

Penolong Pesuruhjaya Polis Thailand, Sopon Pisuttiwong berkata, lelaki terbabit juga melarikan beberapa barangan berharga milik mangsa.

"Polis akan mengepung kawasan sekitar 10 kilometer dari tempat mangsa terbaru itu diserang dan yakin suspek dapat ditangkap tidak lama lagi,"
katanya di sidang media semalam.

Sebelum ini polis mendedahkan memburu perogol bersiri yang menyasarkan wanita warga emas untuk memuaskan nafsunya.

Kata polis, hampir semua mangsa berusia 70-an dan dua daripada mereka mati dibunuh.

Sopon berkata, polis yakin dapat menangkap suspek kerana bukti terbaru menunjukkan lelaki terbabit semakin hampir dikesan.

Dalam kejadian terbaru semalam, anak lelaki mangsa berkata, dia tidur di sawah 300 meter dari rumahnya dan terkejut apabila mendapati ibunya keluar dari rumah sambil menangis.

Ibu mangsa memberitahu seorang lelaki memecah masuk ke rumah dan mengacukan pisau sebelum merogolnya.

Penyerang turut mencuri barang berharga dan membunuh anjing mereka dengan racun. - Agensi

- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/26552#sthash.bY7vrCwC.dpuf

Apa Yang Tersirat

Posted: 27 Jan 2015 01:47 PM PST

Apa Yang Tersirat


Damaikan Dato Najib dan Tun Dr Mahathir-Apa Yang DS Shahidan Dapat Lakukan

Posted: 26 Jan 2015 07:08 PM PST

SEMALAM, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Dato Seri Shahidan Kassim sanggup menjadi orang tengah, untuk mendamaikan Dato Seri Najib Tun Razak yang juga Perdana Menteri dan Tun Dr Mahathir, Mantan Perdana Menteri.

Agak-agak apa yang boleh dilakukan Shahidan? sedangkan beliau dilantik Perdana Menteri sebagai salah seorang anggota kabinet dan sekaligus sebagai pelaksana dasar Perdana Menteri itu.

Permintaan Tun Dr Mahathir jelas, ubah dasar Umno dan kembali ke malay centric, atau ubah orang. Jika permintaan ini sanggup dilaksanakan Najib, maka akan mudahlah tugas Dato Shahidan mendamaikan kedua-keduanya. Jika tidak, ertinya usaha beliau tidak akan ke mana-mana, kerana sifat Mahathir semua orang faham, terlalu sukar mengalah.

Pertembungan antara Najib dan Mahathir, sebenarnya sudah sampai ke puncak. Mantan PM itu, tahun lepas sudah menarik sokongannya. Maka bermulalah babak-babak bidasan mantan PM itu. 

Isu utama yang diangkat adalah 1MDB, kemudian BR1M dan seterusnya dasar PM terhadap kaum melayu terutama yang berhubungan dengan ekonomi.

Ekoran bidasan itu mantan PM itu dan kadang-kadang Tun Daim turut membuat beberapa kenyataan, akhirnya menyatukan Najib dengan musuh utama Bn- Anwar Ibrahim. 

Anwar dalam satu kenyataan yang mendapat liputan daripada media Umno TV3, bahawa Ketua Pembangkang itu sanggup berkerjasama dengan SPRM, jika suruhanjaya pencegah rasuah itu mahu menyiasat mantan Menteri Kewangan Tun Daim Zainuddin. Kenyataan itu, macam berlaku permainan dibelakang tabir antara beliau dengan Najib.

waadat

Posted: 27 Jan 2015 01:13 PM PST

waadat


jika bukan kita, dia

Posted: 26 Jan 2015 06:31 PM PST

Biar gambar berbicara


jika bukan kita, dia.

Cucu Tok Selampit

Posted: 27 Jan 2015 01:09 PM PST

Cucu Tok Selampit


Inikah Cara Pakatan Dengan @cmlimguaneng Tikam Kerajaan PAS Kelantan Dalam Akhbar Cina?

Posted: 27 Jan 2015 06:59 AM PST


Ini cara pemimpin DAP menegur rakan sebantalnya di dalam Pakatan. Dengan membuat kenyataan di dalam akhbar Cina yang tidak difahami oleh rakan sebantalnya. Agak sukar difahami apa tujuan Ketua Menteri Pulau Pinang, Joseph Lim Guan Eng mengkritik Kerajaan PAS Kelantan di dalam akhbar-akhbar Cina. Semakan yang CTS buat hanya China Press dan Sin Chew Jit Poh sahaja yang melaporkan kenyataan seperti di bawah. Kenapa Joseph Lim tidak berani menegur secara berdepan? Susah sangatkah hendak angkat telefon untuk menghubungi Menteri Besar Kelantan?
China Press; 27 Januari 2015
Lim Guan Eng mengkritik kerajaan PAS Kelantan sebagai sebuah kerajaan negeri yang lemah dan gagal melaksanakan tanggungjawabnya semasa bencana banjir melanda Kelantan pada penghujung tahun lalu.
"Semasa banjir besar, keadaan yang berlaku seolah-olah tiada kerajaan negeri yang ujud di Kelantan. Kerajaan yang ada hanya lepas tangan dan tidak tahu melakukan apa-apa untuk menyelamatkan mangsa-mangsa banjir," kata Guan Eng.
Menurut Lim lagi, walaupun kerajaan PAS Kelantan selama ini terkenal dengan pentadbiran yang bersih (tidak korup) tetapi mereka juga harus menjadi kerajaan yang boleh memberi khidmat kepada rakyat.
"Sekiranya PAS Kelantan tidak tahu menjalankan tanggungjawabnya sebagai sebuah kerajaan negeri, adalah lebih baik mereka tidak menjadi kerajaan negeri di Kelantan," tambah Guan Eng.

@RafiziRamli Menipu Lagi - Tuduh Pemaju China Beli Tanah Johor Bernilai RM2.4 Billion Dari Kerajaan

Posted: 26 Jan 2015 07:45 PM PST


YB Pondan ... Maaf YB Pandan, Rafizi Ramli ditangkap menipu lagi. Semalam di dalam laman sosial Facebook beliau, beliau telah mempertikaikan kenapa Kerajaan Malaysia menjual tanah di Iskandar kepada syarikat hartanah dari negara China. Ini adalah penipuan terbesar Setiausaha Agong PKR. Tanah bernilai RM2.4 billion yang dikatakan dibeli dari Kerajaan sebenarnya dibeli dari Iskandar Waterfront City Bhd, sebuah syarikat pembinaan tempatan milik Rakyat Malaysia. Walaupun nama syarikat tempatan berkenaan ada Iskandar, tidak bermakna ianya milik Kerajaan.

Syarikat berkenaan dimiliki oleh seorang taikun Cina tempatan, 'billionaire' Lim Kang Hoo. Kesemua tanah ini telah dibelinya pada harga murah semasa Krisis Kewangan Asia pada tahun 1997. Beliau mengambil alih RM200 juta hutang dalam agensi pelaburan negeri Kumpulan Prasarana Rakyat Johor (KPRJ) dan menerima hak tebus guna tanah berkenaan sebagai pertukaran. Pembelian berkenaan berlaku pada masa kemelesetan ekonomi iaitu 9 tahun sebelum projek Iskandar dilancarkan pada tahun 2006. Kalau nak tahu cerita penuh, baca di sini.

Syarikat hartanah dari negara China membeli dari syarikat Malaysia yang memiliki tanah berkenaan secara sah, apa kaitannya dengan Kerajaan, wahai Rafizi Ramli? Rafizi Ramli mungkin cuba untuk mengalihkan isu penjualan tanah berkenaan untuk menutup isu Datum Jelatek di Selangor. Mungkin Kerajaan Johor boleh memikirkan untuk menyaman Setiausaha Agong PKR ini atas fitnah yang dilakukan olehnya.

Forget BRICs! Malaysia Is The New "Lucky Seven" Best Emerging Markets For Business - Fortune Magazine

Posted: 26 Jan 2015 06:30 PM PST


Fortune magazine has named Malaysia as one of the new "Lucky Seven" emerging countries which will boom in the next 5 years. Malaysia is among seven countries which will replace Brazil, Russia, India, and China summed up with a simple acronym: BRIC, as an emerging market worth putting your money in. Read details in the Fortune Magazine, here.

Malaysia was chosen as where should worldwide companies turn for their strategic investments to. According to the research and votes, in Malaysia, an incumbent government is offering credible pledges for smarter economic management. 

Well, that has everything to do with what investors should look for: stability and resilience. In short, Malaysia among seven countries where it would seem good governance and sustainable growth are likely to go hand in hand. The following is the excerpt of the magazine why Malaysia is the chosen one:
In Malaysia, the incumbent government is trying to stay ahead of increased demand for change. Prime Minister Najib Razak scrapped fuel subsidies and will enact a 6% goods and services tax in April to improve his government's fiscal position. Najib will likely accelerate his Economic Transformation Program by introducing further tax incentives for foreign investors. Further liberalization of the manufacturing and financial services sectors is likely as well. It's a fair bet that as growth tapers in China (and the impact of that slowdown is felt in Malaysia), Najib's government will feel pressure to boost public spending on infrastructure, education, and health care. That's a good thing—particularly if authorities, as expected, continue to advance a broad fiscal reform agenda, with support from the middle class, to balance the nation's budget by 2020.

SPAD Nafi Tut Tut Akan Digunakan Di Malaysia

Posted: 26 Jan 2015 05:21 AM PST


Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD), Tan Sri Dr Syed Hamid Albar menafikan pernah mengeluarkan kenyataan untuk memperkenalkan kenderaan beroda tiga atau dikenali tuk-tuk di negara ini. Katanya SPAD tidak mempunyai kuasa sewenang-wenangnya untuk bercakap mengenai kenderaan awam baru untuk diperkenalkan. Bagaimanapun beliau mengakui cadangan penggunaan kenderaan itu adalah menarik kerana ia turut digunakan negara Asia lain.

SPAD sebelum ini dipetik oleh Astro Awani, di sini, berkata ura-ura untuk memperkenalkan kenderaan roda tiga tuk tuk adalah sekadar idea serta cadangan sahaja dan suruhanjaya itu belum lagi membuat sebarang keputusan mengenai penggunaannya. SPAD berkata, cadangan awal adalah bagi memperkenalkan tuk tuk sebagai pengangkutan pengantara atau 'feeder' di luar kawasan pusat bandar dan bukan untuk kegunaan di dalam pusat bandar. 

SPAD tidak membuat keputusan bagi memperkenalkan tuk tuk dalam masa terdekat. Ia hanya cadangan awal bagi kegunaan dalam jarak pendek iaitu dari stesen LRT, KTM atau MRT pada masa hadapan ke kawasan berdekatan. Idea berkenaan bagaimanapun telah mendapat reaksi positif dan negatif di media sosial dan juga laporan akhbar The Sun Daily, di sini.


Dalam pada itu, Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor pula berpendapat kenderaan tuk tuk yang digunakan di Thailand, khususnya di Bangkok tidak dilihat bersesuaian untuk digunakan di Kuala Lumpur. Bagaimanapun, katanya, SPAD yang mencadangkan perkara itu sebagai anternatif pengangkutan awam yang lebih murah, belum berbincang dengan pihaknya.

PEJUANG BANGSA

Posted: 27 Jan 2015 11:14 AM PST

PEJUANG BANGSA


BANJIR JADI MODAL GUAN ENG HINA PAS TAK LAYAK PERINTAH KELANTAN !

Posted: 26 Jan 2015 09:59 PM PSTHari ini dalam akhbar Cina Sin Chew Daily , perbalahan antara DAP - PAS semakin panas .

 Guan Eng membalun lagi PAS  selepas Hadi mendedahkan keburukan pilihanraya PBT diadakan kerajaan DAP dengan membidas kerajaan PAS Kelantan tak layak menjadi sebuah kerajaan yang baik untuk rakyat ekoran musibah banjir . 

Serangan  Guan Eng kali  menggunakan modal banjir menghentam kerajaan PAS Kelantan  sebagai lemah & tak wujud pastinya akan menambah lagi kemarahan pimpinan dan penyokong mereka . 

Kita nak lihat apakah reaksi kepimpinan PAS termasuk PAS P.Pinang samada akan mempertahankan partinya yang dihina oleh Guan Eng dan DAP ini   .

PASMA tentunya akan senyum dan melihat saja PAS dibantai saja Guan Eng dan DAP . 

Mereka yang mahu dilihat altenatif baru untuk ganti PAS jika parti itu keluar Pakatan  pastinya akan terlaksana tak lama lagi .. 
Sin Chew Daily, 27 JAN 2015, halaman 08,
LIM Guan Eng - Ketua Menteri Pulau Pinang membidas Kerajaan PAS Negeri Kelantan sebagai sebuah Kerajaan Negeri yg lemah dan gagal melaksanakan tanggungjawabnya semasa musibah banjir yg melanda Kelantan pada penghujung tahun lalu.
Katanya, semasa banjir besar berlaku, keadaan yg berlaku adalah seolah-olah tiada Kerajaan Negeri yg wujud. Kerajaan yg ada hanya lepas tangan dan tidak tahu melakukan apa apa utk menyelamatkan mangsa mangsa banjir.
Menurut LIM lagi, walaupun Kerajaan PAS Kelantan selama ini terkenal dgn dasar pentadbiran yg bersih tetapi mereka juga harus menjadi sebuah Kerajaan yg boleh membuat kerja untuk rakyat.
Jika Kerajaan Kelantan tidak tahu menjalankan tanggungjawabnya sebagai sebuah Kerajaan Negeri, adalah lebih baik, mereka jangan menjadi Kerajaan Negeri di Kelantan.
LIM Guan Eng berkata demikian semasa menghadiri satu majlis kempen menambah keahlian parti DAP di Bukit Mertajam semalam.

PAS JADI HERO BELA PEMBUNUH ALTANTUYA,GUNA IBU SIRUL MODAL PERTIKAI SISTEM KEHAKIMAN !

Posted: 26 Jan 2015 07:06 PM PSTPAS diketuai Mahfuz Bean kini ligat cuba menjadi hero membela seorang penjenayah dalam kes berprofile tinggi pembunuhan Altantuya.
Beliau  mendakwa ada motif tersembunyi di sebalik kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu menawarkan diri untuk membantu Koperal Sirul Azhar Umar yang dikenakan hukuman gantung sampai mati ini . klik di sini

PAS juga menerusi Mahfuz , Suhaizan dan Idris Ahmad telah berkunjung ke rumah ibu Koperal Sirul di  Perak  bagi meraih publisiti bahawa mereka lah paling prihatin terhadap nasib suspek dan keluarganya .

Sebelum ini, Pas bersama Pakatan Rakyat antara yang kuat  mendesak Sirul serta Azilah dikenakan hukuman berat diatas tuduhan membunuh Altantuya. 

Pas juga tidak berpuas hati apabila keputusan awal Mahkamah membebaskan kedua-dua anggota Polis berkenaan manakala pemimpin-pemimpin Pakatan yang lain mengambil inisiatif mendapatkan kenyataan bapa kepada wanita Mongolia tersebut.

Hari  ini  mereka bertukar wajah & cuba membela Koperal Sirul .  Kalau mereka betul-betul  ikhlas mahu membela sepatutnya dari awal perbicaraan lagi membantu .

Ini tidak PAS dilihat mempunyai agenda tersendiri  cuba mngambil kesempatan menangguh di air yang keruh .

Mereka menggunakan cakap Ibu Sirul sebagai modal raih simpati untuk menimbulkan keraguan dan menghasut rakyat mempertikaikan  keputusan Mahkamah


"Sirul pernah cakap pada Mak Long, tindakannya itu dilakukan atas arahan seseorang dan dia terpaksa mengikutnya.

"Tidak kira apa pun yang berlaku, sebagai seorang ibu, Mak Long harap dia dapat pulang semula ke pangkuan keluarga. Saat ini itu saja yang Mak Long mahu," katanya. KLIK DI SINI


Desakan PAS mahu Sirul mendedahkan kes Altantuya kepada media juga sama  dilihat mencabar kredibiliti sistem kehakiman negara  .

PAS sewajarnya jika mempunyai bukti bahawa Sirul diarahkan pihak tertentu perlu segera melaporkan kepada pihak berkuasa bukannya menghasut rakyat mempertikaikan keputusan Mahkamah . 


*** Kalau betul ada arahan daripada pihak tertentu kepada mereka supaya Altantuya dibunuh ,sudah lama bekas peguam Azilah , Datuk Zulkifli Noordin menggunakan pengakuan itu di mahkamah tetapi tidak sebab tiada bukti . YB Datuk Zulkifli Noordin berkata beliau membuat keputusan untuk meletakkan jawatan sebagai peguam Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana tidak mahu bersubahat mengikut telunjuk ketua pembangkang itu dengan mereka-cipta bukti palsu mengaitkan pembunuhan Altantuya Shaariibuu dengan Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor.
Campur tangan Anwar berlaku ketika Zulkifli menjadi peguam bela Cif Inspektor Azilah Hadri, pegawai polis yang dituduh membunuh wanita Mongolia itu pada penghujung tahun 2006.
Menurutnya, sepanjang menjadi peguam Azilah, berdasarkan keterangan-keterangannya, tidak ada satu pun bukti yang sahih yang boleh mengaitkan pembunuhan itu dengan Najib dan Rosmah, namun Anwar tetap mendesaknya supaya mereka-cipta bukti palsu untuk mengaitkannya supaya masyarakat percaya pasangan suami-isteri yang tidak bersalah itu terlibat dalam pembunuhan tersebut.
"Saya peguam Inspektor Azilah yang dikatakan bunuh Altantuya itu. Masa itu (juga) saya peguam Anwar Ibrahim.

"Tuan-tuan ingat, kalau Azilah cakap kat saya (bahawa) Najib terlibat, saya tak (akan) guna (bukti pengakuan itu) masa itu," katanya ketika mengimbau kembali kejadian pembunuhan pada tahun 2006, di mana pada masa itu beliau masih lagi berada dalam PKR dan salah seorang kepercayaan Anwar.
"Walaupun Anwar Ibrahim suruh saya, paksa saya 'dapatkan itu' (pengakuan bersumpah) dan isytihar kata Najib terlibat, saya kata saya tidak tergamak.
"Ini kes tuduh orang bunuh tau. Saya tak dengar sendiri (dari mulut Azilah), malahan Azilah bersumpah, dia kata Datuk Seri Najib tidak tahu langsung, dia tak tahu langsung, tak ada kena mengena sikit pun.
"Saya ditekan (Anwar) lagi, suruh dia (Azilah) mengaku, dapatkan surat sumpah, suruh dia mengaku (kata) Najib terlibat, Rosmah pun terlibat.


Comments (0)