Pengikut

Pakatan Rakyat

Posted by Unknown | | Posted on 3:47 PTG

sumber :-

Pakatan Rakyat


Biaqpila

Posted: 12 Apr 2014 03:42 PM PDT

Posted by Admin Direktori Blog | | 3:42 PTG

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

sumber :-

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info


KEPUTUSAN LIGA SUPER 12/4/14

Posted: 12 Apr 2014 08:04 AM PDT

BANGLA SAMAN KERAJAAN RM3 JUTA

Posted: 12 Apr 2014 04:42 AM PDT

Seorang warganegara Bangladesh ditangkap dan kemudian dipenjara serta dihukum tiga sebatan oleh majistret tahun lalu, walaupun mempunyai permit kerja yang sah sehingga Julai tahun ini.

Alamin Sheikh Badsha Sheikh, 28, disebat antara 19 Julai hingga 18 November tahun lepas apabila mengaku bersalah.

Pekerja itu tidak membawa dokumen perjalanan dan permit kerja ketika ditahan dalam sekatan jalan raya polis di Bukit Mertajam pada 6 Jun tahun lepas.

Dokumennya sebaliknya disimpan oleh majikan.

Mahkamah Tinggi di Pulau Pinang pada 25 Oktober tahun lalu menyemak semula kesnya dan mengetepikan sabitan bawah Seksyen 6(3) Akta Imigresen itu.

Hakim Zamani Abdul Rahim sendiri terkejut apabila pekerja itu telah disebat dan selesai menjalani hukuman, kata peguam S Raveentharan dalam sidang media hari ini.

Alamin memfailkan saman terhadap kerajaan Malaysia, ketua pengarah dan pegawai penyiasat Jabatan Imigresen, ketua polis negara, ketua polis Pulau Pinang dan pegawai penyiasat polis sebanyak RM3 juta.

RM3 juta itu dituntut bagi tiga sebatan terhadapnya, atau RM1 juta setiap sebatan.

Menurut peguam, Alamin memfailkan pernyataan tuntutan di Mahkamah Tinggi Pulau Pinang hari ini dan menyaman defendan kerana liabiliti gantian atas kecuaian, ketidakcekapan kerja dan menjalan hukuman pada orang yang tidak bersalah.

Alamin juga menuntut ganti rugi "kehilangan kelelakiannya" ekoran sebatan itu, hilang pendapatan RM1,300 sebulan untuk lima hari tidak bekerja, untuk kemurungan dan juga RM25,000 sehari untuk tempoh 90 hari untuk salah penjara (tiga bulan).

Malaysiakini

SUMBER DEDAH ANAK KAPAL MH370 BUAT PANGGILAN TELEFON KETIKA PESAWAT TERBANG RENDAH

Posted: 11 Apr 2014 10:01 PM PDT

KUALA LUMPUR: Satu panggilan telefon telah dibuat oleh salah seorang anak kapal pesawat MH370 sewaktu pesawat itu terbang serendah 5000 kaki di ruang udara Pulau Pinang pada hari kehilangannya.

Menurut laporan eksklusif akhbar New Straits Times, sumber panggilan tersebut datangnya dari telefon bimbit milik pembantu juruterbang. (Akhbar tersebut telah menamakan pembantu juruterbang tersebut sebagai Fariq Abdul Rahman, sedangkan nama sebenarnya ialah Fariq Abdul Hamid)

Setakat jam 9.21 pagi tiada sebarang pembetulan dibuat menerusi portal akhbar tersebut.

Sumber maklumat dari penyiasat kes itu memberitahu NST, setiap maklumat sedang dikumpulkan bagi merungkai apa yang sebenarnya berlaku kepada pesawat tersebut.

Difahamkan pesawat penerbangan dengan 239 penumpang itu terbang pada ketinggian yang cukup rendah bagi membolehkan isyarat telefon bimbit itu dikesan oleh pemancar telekomunikasi di daratan.

Panggilan tersebut walau bagaimanapun terputus sebelum sambungan berjaya dilakukan.

Tambah laporan NST itu lagi, siapa yang dihubungi oleh Fariq tidak berjaya diperolehi kerana enggan didedahkan oleh sumber tersebut.

Semalam, Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata pihak polis telah merekodkan lebih 205 keterangan daripada pelbagai pihak termasuk anggota keluarga penumpang dan anak kapal Malaysia Airlines MH370 bagi membantu siasatan berhubung kehilangan pesawat berkenaan.

Khalid berkata lebih banyak lagi yang akan dipanggil untuk membantu siasatan dan polis tidak akan mendedahkan hasil keterangan yang diambil bagi mengelakkan gangguan siasatan.

awani

IKLAN TEKS RM10 DI SINI

ALHUSSEYN

Posted: 12 Apr 2014 03:33 PM PDT

Posted by Admin Direktori Blog | | 3:33 PTG

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

sumber :-

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info


Ping Ping sudah jadi Pinga?

Posted: 11 Apr 2014 09:28 PM PDT


 Esok bateri kotak hitam akan 'kong'. Ping-ping dari kotak hitam tidak akan kedengaran lagi... Tinggal kepada kita yang hanya mampu terpinga-pinga...Kah! Kah! Kah! Ping sudah jadi 'Pinga'!

 Kita begitu dinyakinkan dan diberikan seribu harapan dengan ping-ping yang dikesan...rupa-rupanya mereka sekadar bermain ping-pong dengan melantunkan pelbagai cerita;   kejap begini, kejap bukan begini.... kita semua terpinga-pinga dengan ping sana , ping sini....sebagaimana bila menonton permainan ping-pong jagoan.


 Laporan The Mirror menyatakan :

Pencarian, termasuk Tentera Laut Diraja, sedang kesuntukan masa kerana peranti ini dijangka kehabisan bateri esok.

Perdana Menteri Australia Tony Abbott telah memberi amaran pencarian  Penerbangan MH370 yang hilang itu akan mengambil masa yang panjang lagi...

 (Sebelumnya berita atas tu), ~ Komander Tentera Laut Amerika Syarikat William Marks, yang mengetuai usaha Amerika untuk mencari hilang Malaysia Airlines Penerbangan 370 berkata, beliau "yakin" tentang carian.

 Beliau memberitahu CNN: "Kami mengesan ping yang sangat berterusan yang datang  dengan cara yang konsisten dengan apa yang anda harapkan daripada sebuah kotak hitam.

 "Kami telah memutuskan bahawa ia bukanlah dari apa-apa semulajadi atau apa-apa daripada perkapalan komersial, atau apa-apa seperti itu."

Sangat mengkagumkan, operasi pencarian pesawat MH370 yang hilang itu telah melibatkan 17 kapal dan 19 pesawat dari lapan buah negara yang berbeza.

 China dan Australia telah menyediakan sebahagian besar daripada peralatan tersebut. Seperti yang dilaporkan oleh Mail Online, UK juga menyediakan kapal dan kapal selam.

 Walaupun dengan semua ini, pesawat MH370 masih belum dijumpai.

 Jessica Best wartawan MirrorOnline menulis, bahawa kekurangan komunikasi dan perancangan yang mengelirukan antara negara-negara yang berbeza dan syarikat-syarikat yang terlibat dalam carian itu boleh merencatkan operasi pencarian. 

Sementara itu, turut dilaporkan, Amerika Syarikat telah bulat-bulat menafikan dakwaan bahawa tiada Penerbangan MH370 telah mendarat di pangkalan tentera di pulau terpencil di Diego Garcia.

 Terdapat khabar angin bahawa pesawat jet itu boleh menuju pulau karang kecil di Lautan Hindi selepas ia menyimpang dari kursus semasa dalam perjalanan antara Kuala Lumpur, Malaysia dan Beijing, China pada 8 Mac.

 Walau bagaimanapun, jurucakap kedutaan Amerika Syarikat di ibu negara Malaysia itu berkata tidak ada kebenaran dalam spekulasi ini.

 Beliau memberitahu akhbar The Star Malaysia melalui e-mel: "Tidak ada petunjuk yang MH370 terbang mana-mana berhampiran Maldives atau Diego Garcia.

 "MH370 tidak mendarat di Diego Garcia. - Kata jurucakap duta itu di sini

Comments (0)