Pengikut

Barisan Nasional

Posted by Unknown | | Posted on 7:22 PG

sumber :-
Barisan Nasional

Barisan Nasional


bumiyang

Posted: 28 Mar 2015 03:11 AM PDT

bumiyang


Sah DAP Keluar Pakatan Rakyaat???

Posted: 27 Mar 2015 07:58 AM PDT

tunku

Posted: 28 Mar 2015 03:06 AM PDT

tunku


Sarawak Minister Hits Out At Miri Community FB Page Over Forced Conversion Claims

Posted: 27 Mar 2015 07:01 AM PDT

The Miri Community Facebook has came under fierce criticism from the state goverment following the posting of the alleged forced conversion of a 13-year-old girl from a secondary school here that went viral instantly.

Welfare, Women and Family Development Minister Datuk Fatimah Abdullah said individuals who posted the incident at the Miri Community should be held responsible as the posting did not tell the whole picture of the story.

"Instead it was biased and could incite religious tension and could destroy the harmony that had long existed in Sarawak," she said.

"First and foremost, the girl was never forced to convert to Islam, she is still a Christian, she voluntarily came to meet the teachers concerned to express her interest in Islam before the one-week school holiday started recently," she told reporters after chairing an emergency meeting with the girl, her parents and teachers here Friday.

Fatimah, who is in charge of education affairs in the state, said the teachers had repeatedly asked whether her intention was genuine and the girl gave a positive reply without anyone influencing or forcing her to convert.

"The only mistake the teachers had made was they never consulted the biological parents of the girl since she was being take care of by her grandfather," she said.

She said the girl even confessed that she had met the teachers voluntary and expressed her interest in Islam.

Fatimah also denied the accusation made by individuals through the Miri Community page claiming that the teachers concerned had "a long list of students and target to be converted to Islam" in selected areas here.

The controversy arose when pictures of a letter of complaint to the principal against the teacher concerned and a copy of a police report were posted to the Miri Community, a community-based Facebook page for sharing information in Miri City, alleging that the teachers had forced the girl to convert.

The picture went viral immediately with many sharing the photo of the complaint letters and police report that prompted the opposition PKR here to take necessary action.

Belantan

Posted: 27 Mar 2015 11:45 PM PDT

Belantan


Pemimpin Pas tolak hudud di Parlimen, Mahfuz naik angau salahkan UMNO pula?

Posted: 27 Mar 2015 05:37 AM PDT


Ahli Parlimen (Pas-Pokok Sena), Mahfuz Omar The Mr.Bean direhatkan dari persidangan Dewan Rakyat sehingga Isnin depan selepas beliau mengingkari arahan Timbalan Speaker, Datuk Seri Dr Ronald Kiandee, hari ini.

Tindakan itu diambil selepas Mahfuz yang juga Ketua Whip Parlimen Pas melanggari peraturan mesyuarat 46 dan 47 apabila menghina menteri dengan perkataan bacul dan ingkar arahan Yang di-Pertua meredakan kekecohan yang timbul.

Kekecohan hampir 30 minit itu timbul apabila Mahfuz meminta Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom menyatakan pendirian sama ada menyokong atau sebaliknya kepada notis Rang Undang-undang Persendirian (RUU) mengenai hukum hudud di Kelantan.

Bagaimanapun Jamil Khir enggan menjawab pertanyaan Mahfuz itu kerana beliau menyampaikan ucapan penggulungan titah Yang di-Pertuan Agung.

Susulan kegagalan Yang di-Pertua Dewan Rakyat mengawal dan menenteramkan persidangan, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim turut bangun mencelah dan menafikan pihaknya masih tidak menerima notis usul RUU mengenai kuasa mahkamah syariah untuk dibahaskan.

"Ia belum dibawa untuk pengetahuan ahli Parlimen, mungkin ia telah dibawa kepada Speaker Dewan Rakyat, itu kita tahu.

"Yang Berhormat (Mahfuz) mana dia (notis RUU), kami tiada," katanya sambil menunjukkan aturan urusan mesyuarat kepada Mahfuz dalam Dewan Rakyat, hari ini.

Sejurus selepas Mahfuz yang juga Ketua Penerangan Pas Pusat itu direhatkan, beliau segera keluar Dewan Rakyat dan menemui media untuk menjelaskan perkara sebenar di sebalik kekecohan yang berlaku.

Bagaimanapun, beliau mempertahankan persoalan yang ditimbulkan mengenai kegagalan kerajaan membawa pindaan Akta 355 ke mesyuarat Majlis Raja-Raja sebelum dibawa ke Dewan Rakyat untuk diluluskan dan dilaksanakan di Kelantan.

"Walaupun telah dipersetujui dalam mesyuarat Jawatankuasa Teknikal Undang-undang Jenayah yang dianggotai oleh kerajaan negeri dan kerajaan pusat, namun pindaan itu tidak dibawa.

"Sekarang dia tipu bahawa kerajaan pusat akan bantu, saya cabar patut menteri yang menjaga agama dia kena masukkan saman pencelahan, terhadap saman pemula untuk batalkan hudud yang diluluskan di Dun Kelantan," katanya lagi.

Suara Politik
Belantan

Panglima Perang Cyber

Posted: 27 Mar 2015 11:31 PM PDT

Panglima Perang Cyber


BERNAMA - Hudud: SKMM Akan Siasat Laporan Kaitkan Majlis Raja-Raja

Posted: 27 Mar 2015 04:08 PM PDT


KUALA LUMPUR, 26 Mac (Bernama) -- Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) akan menyiasat laporan sebuah portal berita yang cuba mengaitkan Majlis Raja-Raja dengan isu hudud.

Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata dakwaan itu tidak benar dan menggesa rakyat supaya tidak mudah mempercayai sebarang maklumat yang tersebar khususnya di media sosial.

"Perkara itu tidak benar...ada orang cuba palitkan Majlis Raja-Raja dalam isu hudud.

"Setiap perkara yang tersebar mesti mendapat pengesahan. Jangan cepat percaya apa yang tersebar terutamanya dalam media sosial," katanya kepada pemberita selepas majlis penyampaian Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2014 kementerian itu di sini, Khamis.

Beliau diminta mengulas sama ada SKMM akan melakukan siasatan ke atas sebuah portal berita yang mengeluarkan satu laporan pada Rabu yang mengaitkan Majlis Raja-Raja dengan isu berkenaan.

Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja dalam kenyataan hari ini berkata laporan polis telah dibuat di Balai Polis Jalan Travers pagi tadi bagi menafikan ia mengeluarkan kenyataan berkenaan.

-- BERNAMA


http://www.bernama.com/bernama/v8/bm/ge/newsgeneral.php?id=1120413#.VRPeHFS8YAU.twitter


Sent from my iPhone

Kenyataan Pemuda UMNO @Khairykj Bantah The Malaysian Insider Siar Laporan Palsu Isu Hudud & Majlis Raja-Raja

Posted: 27 Mar 2015 05:51 AM PDT

Lawatan Kerja DS @Zahid_Hamidi Ke Kemboja Kukuh Hubungan Antara Dua Negara

Posted: 26 Mar 2015 11:48 PM PDT


Menteri Dalam Negeri, YB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi telah mengadakan lawatan kerja ke Phnom Penh, Kemboja pada 26 dan 27 Mac 2015. 

Tujuan lawatan kerja YB MDN ke Kemboja adalah untuk menyampaikan jemputan rasmi kepada rakan sejawat beliau sempena Mesyuarat Menteri-Menteri ASEAN Mengenai Jenayah Rentas Sempadan ke-10 (10th AMMTC) dan Mesyuarat Khas Menteri-Menteri ASEAN Mengenai Kebangkitan Radikalisasi dan Keganasan Melampau di Kuala Lumpur pada 28 September hingga 2 Oktober 2015.

YB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi akan mengadakan pertemuan dengan TYT Am Sam An, Setiausaha Kerajaan, Kementerian Dalam Negeri Kemboja bagi membincangkan kerjasama keselamatan dua hala di antara Malaysia dan Kemboja.

Malaysia dan Kemboja sentiasa berusaha mengukuhkan kerjasama sedia ada yang merangkumi aspek imigresen, pemerdagangan orang, penyeludupan dan penyalahgunaan dadah. Malaysia dan Kemboja sedang mengadakan rundingan untuk memuktamadkan satu Memorandum Persefahaman Mengenai Kerjasama Dalam Membanteras Pemerdagangan Orang. 

Kedua-dua buah negara turut
menekankan kepentingan mempunyai hubungan dua hala yang akrab di dalam memerangi ancaman jenayah rentas sempadan di rantau ini. Malaysia menghargai Kemboja sebagai rakan strategik dan sentiasa mengalu-alukan kerjasama dua hala yang lebih erat dan baik dalam aspek keselamatan di rantau ini memandangkan kedua Negara adalah rakan anggota ASEAN.

Semasa berada di Phnom Penh, YB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi turut dijemput untuk merasmikan Masjid Al-Serkal Grand Mosque di Phnom Penh.

Kerajaan Kemboja telah membina Masjid Negara Kemboja yang diberi nama Masjid Al-Serkal, Phnom Penh. Masjid ini mula dibina pada tahun 2012 dan siap sepenuhnya pada Januari 2015 yang berkeluasan 1,800 meter persegi yang mampu menampung 2,000 jemaah pada satu-satu masa. Masjid ini akan disempurnakan oleh Samdech Akka Moha Sena Padei Techo Hun Sen, Perdana Menteri dan Samdech Kitti Prith Bandith Bun Rany Hunsen.

Masjid ini dibina hasil sumbangan masyarakat Islam antarabangsa yang menjadi tanda kerjasama masyarakat antarabangsa dalam membantu saudara Islam di Kemboja. Upacara yang julung-julung kali diadakan di Phnom Penh ini adalah untuk mengiktiraf pencapaian masyarakat Islam di dalam dan luar Kemboja.

Pengiktirafan ini juga adalah satu tanda penghormatan bagi masyarakat Islam dan kerajaan Malaysia yang telah banyak membantu masyarakat Islam Kemboja melalui usaha kerajaan, agensi-agensi dan NGO-NGO.

Rakyat Kemboja telah lama hidup di dalam peperangan dan kemusnahan sejak pengambil alihan kuasa 1970, melalui perang saudara, keganasan rejim Khmer Rouge (1975–1979), pemerintah komunis sehinggalah campurtangan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) melalui UNTAC dalam mengembalikan negara tersebut kepada keadaan asal selepas ia merdeka. Iaitu berjaya mengembalikan kuasa Raja Perpelembagaan dan proses demokrasi.

Dalam kemusnahan dan kedaifan ini, masyarakat Islam Kemboja (majoriti dari mereka adalah berasal dari etnik Melayu Cham atau Champa) juga menerima nasib yang sama seperti rakyat Kemboja lain.  Penderitaan ini menyebabkan kesinambungan dan pembangunan pendidikan Islam terputus.  

Oleh yang demikian,  UNTAC, kerajaan Malaysia, syarikat swasta dan NGO-NGO telah bergabung dalam membantu masyarakat Kemboja atas semangat ASEAN.
Antara titik fokus bantuan-bantuan NGO dari Malaysia ialah membantu masyarakat Islam Kemboja. Program-program seperti Korban dan Aqiqah, Wakaf Al Quran, kelas Al Quran, pendidikan Fardhu Ain, pembinaan masjid dan sekolah agama banyak dipelopori oleh NGO-NGO dari Malaysia.

Antara inisiatif yang menjadi pemangkin kepada usaha NGO-NGO dalam membantu masyarakat Islam di Kemboja ialah program Wakaf Al Quran yang dipelopori oleh Dato' Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi bermula sedari beliau menjadi Menteri di Jabatan Perdana Menteri yang bertanggungjawab dalam Hal Ehwal Agama Islam. Kemudian usaha ini diperkasakan dan diteruskan ketika beliau sebagai Menteri Pertahanan Malaysia.

Program ini secara tidak langsung telah merintis jalan ke arah program-program lain seperti kelas Al Quran, kelas Fardhu Ain, pembukaan Sekolah Agama dan pembangunan dakwah Islam di Kemboja.
Dalam majlis tersebut juga, YB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi akan mengetuai penerima Darjah Kebesaran dari kerajaan Kemboja dan menerima Pingat 'Grand Cross of the Royal Order of Munisaraphoin daripada Perdana Menteri Kemboja , Hun Sen.

Pingat ini diperkenalkan pada tahun 1905 oleh Raja Sisowath, Raja Kemboja pada ketika itu. Pingat yang dianugerah atas perkenan Raja Kemboja ini adalah kepada tokoh yang telah berbakti dalam bidang sastera dan seni, pendidikan, kehakiman, pentadbiran, dan sains.

Pingat Royal Order of Monisaraphon ini terbahagi kepada lima kelas di mana kelas tertinggi ialah Maha Sirivudha atau Grand Cross, diikuti dengan Mahasena atau Grand Officer, Adipati atau Commander, Sena atau Officer and Askararidhaatau Knight.


Baca seterusnya di :


Sent from my iPhone

The Unspinners

Posted: 27 Mar 2015 11:11 PM PDT

The Unspinners


Jahabar Saddiq ahli neraka buat laporan palsu lagi!!!!

Posted: 27 Mar 2015 10:00 PM PDTEntah bila-bilalah PM ada cakap tentang hudud. Baca
http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pejabat-perdana-menteri-naif-najib-keluar-kenyataan-mengenai-hudud

Biarlah PM uruskan walimatul urus anaknya dulu. Sambil tu bertelagahlah DAP dan PKR.


Ini pun dia tak betulkan lagi laporan salah.


Sementara itu, harap polis sedar berikut:


SYABAS IGP ... lokap lagi banyak-banyak anarkis-anarkis ni

Posted: 27 Mar 2015 07:54 PM PDTSuka hatilah kau nak spin apa? Dia ni anarkis perosak dan hanya peleceh orang. Bukan ada hala tuju ... hidup pun terumbang ambing macam geladangan

Raja Syiah Malaysia memang guna MO Yahudi

Sebelum itu, Rafizi


Kalau suka kenapa bising pasal tiada air? KFC terlupa bawa ke?
Tak ketinggalan ...


Semua kerana ...
Dan mungkin kerana ini ...


Butuh kau lah Fariz Musa!


Ingat rakyat bodoh? Saja kau nak huru harakan majlis peribadi orang. Hal peribadi jangan nak dipolitikkan ...majlis orang!!!!

Cabar lagi lah polis!!!!


Kau tu kenapa main twitter juga???


#KitaLawan TAK MAKI HAKIM BILA LGE menang saman

Posted: 27 Mar 2015 05:30 PM PDTBila Lim Guan Eng menang saman, tak ada pula mereka kata mahkamah tidak adil? Mahkamah berat sebelah? Hakim kroni? Hakim ikut kata kerajaan?

Hilang suara sial majal macam Latheefa koya. Surendran, anak2 Karpal dll. Ambiga senyak sepi,  Marina Mahathir hanya pandang apa yang dia mahu.

Puak kiri ini hanya anti hak Melayu, anti hal islam ....


 Tapi ngaku National Unity, ngaku moderate? Ada mereka ni nak hal orang Islam dimurtadkan ... itu sebenar.

Tak mengapa Tok Him dan rakan-rakanPerkasa dan Utusan ... masuk rayuan dan mudah-mudahan dapat dibatalkan. Perjuangan tetap diteruskan.

Kesian tok Him ... akhir-akhir ini mereka kerjakan dia di mahkamah. Sebelum ini Sundaily....

#KItaLawan BANTU PENIAGA PENIPU DAP naikkan harga tapi tak kurangkan SST

Posted: 27 Mar 2015 08:26 AM PDTIGP hanya jalankan tugas ikut lunas undang-undang tapi puak-puak #KitaLawan yang sudah kehabisan modal dan sokongan dengan isu lepaskan Anwar guna isu GST untuk bakar perasaan ketidak puashati rakyat.


Isu GST sentiasa diberi perhatian kerajaan dan ada solran tertentu untuknya. Malah rungutan rakyat didengar dan penambah baikkan dibuat seperti adakan war room untuk pantau dan tambah nilai senarai barang zero GST lepas dengar rungutan rakyat.

Rungutan yang rakyat adalah sebab harga barang ditambah dengan GST tapi tak diturunkan walaupun SST sudah tiada:
Betul kata Tok Mat. Rancangan jahat untuk naikkan harga barang untuk kasi rakyat marah sudah lama didengar dan dikesan sebagai arahan strategik Lim Guan Eng dan Lim Kit Siang pada peniaga dan pemborong cina DAP yang bersepakat

Tidak hairan ada peniaga dan pemborong bangsa lain yang terlibat sebab supplier enggan kerjasama dengan kerajaan atau mereka pun sama cari peluang.

Pada mereka kerejaan tak akan larat nak heret semua ke mahakmah jika semua lakukan dan tak kerjasama. Mereka tak peduli rakyat sengsara.

Lahanat lahabu ni bising dan tuntut macam-macam dari kerajaan tapi cukai tak mahu bayar.

Dalam Malaysia yang ada lebih 13 juta pengundi, hanya 1 juta yang bayar cukai. Orang asing yang kerja dan berniaga pun bayar cukai tapi rakyat yang diberi warganegara oleh raja melayu dan jadi kaya raya tak mahu bayar cukai.

Sedarkah bahawa cukai oleh rakyat hanya 10% dari hasil cukai. Sebanyak 65% cukai negara dibayar oleh petronas dan GLC.

Lain-lain tu korporat keparat besar-besar tapi ramai macam YTL dan berjaya ponteng cukai juga. Ada ahli korporat sogok bosss besar LHDN untuk dapatkan bayar cuma 10% dari cukai yang sepatut bayar.

Jadi kepala bana bila kata kerajaan dengar cakap rakyat. Kerajaan biayai kerajaan dan rakyat dengan cukai dari syarikat kerajaan dan perniagaan yang diusahakan sendiri!!!!

Kahabarnya cina akan mengelak dari GST dengan cara berikut:

Rahsia strategi Kaum Cina menghadapi GST dalam mengurus perniagaan 

Minggu lepas aku pergi bank, untk daftar kewangan bagi bagi syarikat interpriace aku. Bila aku masuk bank, aku tengok ramai betul kaum cina yg pegang borang untk daftar kewangan dan juga borang untk buka current akaun. Aku tahu sbb aku pun ada current account. 

So bila aku dok tunggu turn aku, ada satu cina ni, tanya aku, daftar syarikat dan buka account current gak ke? Aku jawap ya, pastu dia pun kata, "itu kerajaan cerdik mau buat GST, kita pun kena pandai gak" aku jawap, biasa atas boros, kita bawah kena tanggung. 

So dok sembang2 aku buat pandai, last dia pun cerita, - kita kena pandai oo..saya ni sekarang dah pecah kepada 4 account di bawah 4 syarikat untk kurangkan cukai, saya sebelum, semua duit masuk 1 account untk semua cawangan, dan dah sah2 nilai transaksi tahunan lebih 500k, bukan untung 500k, nilai transaksi yg lebih 500k kua masuk satu account, dikenakan cukai yg tinggi nanti gst..beli barang tuu..beli barang ni, sah2 transaksi account lebih 500k satu tahun. 

Jadi skrg saya dah pecah satu account kepada 4 account dan buat syarikat untk 4 syarikat..jadi duit akan masuk sama rata dalam 4 account syarikat ni..so nilai tahunan akan jatuh 500k untk satu2 account. Bila cina ni cakap mcm tu..aku pun tengok dalam bank tu, rupanya semua cina dlm tu dok kalut rupanya menggunakan strategi yg sama untk kurangkan cukai. 

Cina ni tanya aku "you punya persatuan perniagaan tak ada buat perjumpaan bincang ini strategi? Aku pun, buat2 reti..cakap, saya pun datang ini hari sama ajer nak buat ini mcm gak...hhahahaha. Aku kua dari bank, terus termenung...cerdik strategi geng2 ni hadapi GST.""

Sambil bakar rakyat pasal GST mereka maki IGP. Ingat kita tak tahu engkau sapa?

TERUSLAH #KItaLawan KACAU WEDDING anak Najib!!! KITA CABAR dan mahu terjadi

Posted: 27 Mar 2015 05:24 AM PDT


Begitulah rancangan #KitaLawan. Tak serik mereka lepas perhimpunan di Kastam melihatkan ramai antara mereka ditangkap.

Pasti ada memberi reaksi marah ...Unspinners kata biarkan...
Sejak Hari Polis mereka tak henti nak provokasi Ketua Polis yang pantau Twitter. Kalau ada orang sepuk mereka, jangan nak ngadu pada polis dan buat polis repot minta siasat.

Biarkan mereka kacau majlis peribadi perkahwinan anak Najib. Orang luar akan lihat dan marah ...
Akhirnya orang dan negara asing tidak ada lagi simpati dengan #KitaLawan.

Rakyat Malaysia akan menyampah melihat permainan politik yang tidak kira masa dan tidak kira tempat. Hanya nak merusuh ...


Bukan kita tak tahu mereka harap rakyat akan marah dan bangun merusuh dan berontak hasil dari GST.

Pastinya kalau rakyat tahu apa tujuan sebenar mereka membakar mahu bantah GST, mereka akan marah dan rela mereka ditangkap polis dan sumbat lokap dan penjara satu sel dengan si jubur.


Go ahead make my day

LETRUM MUAHAHA ...!!! Hadi gelar Jijah BURUNG KAKAK TUA

Posted: 27 Mar 2015 03:30 AM PDT

Berikut lagi jelas kenapa:


Jawapan Hadi buat menjawab alasan yang Jijah guna untuk tidak sokong hudud yang dibentangkan PAS di DUN kelantan:
 


Hehehe ....serupo


Tak baik Hadi.

Burung kakak tua mana ada berkepala warna putih macam Jijah dan berlakun macam Muslimah. Jijah bukan burung kakak tua tapi situa yang mempertahankan seekor BURUNG TUA TAK TAHU DIA dan semua jenis dia dok balun!!!

Yang burung kakak tua adalah Latheefa koya dan Ambiga jadi burung kakak tua imperilis dan dajjal akhir zaman Amerika dan Israel...

Guan Eng meroyan pagi Rabu ...TERTEKAN! Kena PERANGKAP hudud!

Posted: 27 Mar 2015 12:30 AM PDT


Betty Chiew pun tak boleh kawal hehehe..

Pada mesyuarat exco pagi rabu, Lim Guan Eng telah mengehntam teruk salah seorang exco Melayu berkaitan hal kubur di Jelutong. Semua yang hadhir terpinga dengan telatah Guan Eng pagi itu.

Tak lain tak bukan, Guan Eng tertekan dengan isu hudud yang dilahirkan oleh Hadi Awang ekoran DUN Kelantan meluluskan perubahan pada enakmen hudud.


Guan Eng jelaskan dia hanya putuskan pertalian dengan Hadi bukan PAS. Baca di Selangor Chronicle SINI. Sebabnya bukan sebab kata-kata Nik Abduh.


Ia senang diteka.... kerana dia takut hilang Selangor.


Itu bahayanya kata-kata Haron Din:


Padahal Guan Eng hanya mahu guna hudud untuk tekan hadi Awang supaya Mat Sabu boleh jadi Presiden PAS dan pengaruh dalam PAS akan berpindah dari Anwar Ibrahim ke Lim Guan Eng.


Barulah Guan Eng layak digelar Tokong Agong.

Rupanya lagi terbogel ....


Menurut MCA:

Kenyataan Akhbar Timbalan Pengerusi MCA Pulau Pinang Tan Teik Cheng(19-3-15)

Timbalan Pengerusi MCA Pulau Pinang Tan Teik Cheng berkata bahawa seawal 2013 Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng telah menandatangani perjanjian kerjasama dengan Presiden PAS Hadi Awang untuk "mengkhianati" masyarakat Cina. Kerajaan negeri Kelantan lulus rang undang-undang pindaan Hudud hari ini adalah perbuatan DAP diri sendiri!

Beliau berkata bahawa data telah menunjukkan DAP telah menandatangani perjanjian dengan PAS sebelum Pilihan Raya Umum 505 bermakna DAP sebulat suara dengan konsep  memperjuangkan Negara Islam. Tetapi sekarang DAP membangkitkan bantahan kuat dengan hipokrit. Adakah DAP sedang memperbodohkan rakyat?


Tan Teik Cheng berkata bahawa facebook Hadi Awang juga menunjukkan perjanjian tersebut, untuk membuktikan bahawa DAP telah bersetuju untuk menubuhkan sebuah Negara teokratik. Tetapi tiada seorang pun daripada pemimpin-pemimpin DAP berani untuk berbalas.


Beliau mendedahkan bahawa pada tahun 2013 Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng telah menandatangani perjanjian itu mewakili pihak DAP. Hadi Awang pulamenandatangani bagi pihak PAS. Perjanjian ini adalah seperti Wu San Gui membawa tentera Qing ke China dalam sejarah China, mengkhianati negara dan rakyat sendiri. DAP dan semua pemimpin parti ini benar-benar merupakan orang-orang berdosa masyarakat Cina!

Tan Teik Cheng berkata, DAP telah mengelirukan masyarakat Cina, "jika anda tidak mencuri atau merompak, tidak perlu takut kepada Hudud." mangakibatkan kaum Cina menyokong PAS sepenuhnya dalam Pilihan Raya Umum 308 dan 505. Hari ini, PAS menegaskan untuk lulus Hudud melalui dewan perundangan negeri. Mengenai hal ini, DAP perlu memohonan maaf secara terbuka, dan menunjukkan  pendirian mereka untuk bertanggungjawab.

Beliau berkata pemimpin DAP masih tidak tahu keseriusan isu ini dan juga cuba mengelirukan masyarakat Cina, dengan mendakwa bahawa MCA dan Gerakan tidak berani untuk menentang UMNO kerana menyokong Hudud. Tetapi DAP seolah-olah lupa bahawa PAS yang membentangkan rang undang-undang Hudud tetapi bukan  parti komponen BN.


Beliau percaya bahawa kredit DAP telah muflis. Jika masih ada rasa malu sedikit dalam DAP, mereka hendaklah segera meminta maaf kepada masyarakat Cina. Kerana mereka tidak berupaya untuk mempertahankan hak-hak orang bukan Islam dalam masyarakat Cina.

Beliau menegaskan bahawa DAP mempunyai bilangan ahli parlimen PR yang paling banyak. DAP perlu menggunakan pengaruhannya untuk memperhentikan Hudud yang akan dilaksanakan atau membiarkan undang-undang ini digantung.

---------------------

Malah kata-kata Dato Rahman Dahlan ada kebenarannya:


Apahal pun ada betul Bung Mokhtar kata:


Lagi menarik ...


Maka bapak diminta bantu bina decoy:


Pencacai Cina ngaku Melayu ni takyah la ...
 Tahulah kau kaki pompuan maka takut dipotong pelir... hehehe. Tak mahu kena rejam taubatlah !!!!


sekupangdua

Posted: 27 Mar 2015 11:11 PM PDT

sekupangdua


POLIS CELAKA DAN BABI, UMNO PUKIMAK DAN SULTAN JOHOR PEMBUNUH DAN PEROGOL @Ali Abd Jalil

Posted: 27 Mar 2015 09:02 PM PDT


Tengoklah bagaimana haram jadah pengikut Peliwat Negara Nuar berahim nie, tanpa takut atau terasa salah dia katakan Polis ini sama seperti BABI dan Ketua Polis negara dianggap kucing kurap, UMNO pulak diasamakan dengan Sultan Johor dan dipukimak kan nya dalam FB Ali Abd Jalil, jika kita tengok dalam FB haram jadah nie semuanya penghinaan terhadap polis, UMNO dan Sultan Johor tanpa easa takut atau salah disisi undang-undang sekalipun paling ditegah oleh Islam itu sendiri...


Bukan setakat itu sahaja haram jadah nie lebih berani dengan tag posting beliau kepada semua yg ada kaitan terutama POLIS , selagi ada group atau acc yg ada kaitan dengan POLIS di tag nya dengan berani seolah mencabar tindak polis atau pun mahu melihat kebangkitan lagi ramai seberani haram jadah nie bertindak sepertinya... 

Bagaimanapun jika kita lihat posting beliau yg berani sebegini todak juga dapat disorokan tentang Haram Jadah nie yg sorok telor dua bijiknya terlebih dahulu, bukan kita tak tau dia berani pun sebab akaun yg digunakan dah tentulah fake, sorok muka dan pinjam muka orang lain... Pinjam identiti orang lain. Atau pun taktik yg paling kerap digunakan bile dipanggil ke Balai akan beri alasan akaun FB nya telah diceroboh san HACK... Dah tentulah sampai dibalai pijak semut pun. Tak mati...


Sekalipun alasan yg diberi seolah jalan keluar yg terbaik, emphnya akaun seoptutnya lebih awal buat laporan, malah SKM kena drastik dengan tindakan supaya jangan merebak lagi nanti akibat tidak ambil tindakan terhadap haram jadah yg berani buat kerja begini kerana tau penyudah tindakan yg akan memihak kepada mereka akibat kononnya diinaya... Tak heran lah kalau begini tindakannya maka akan ada lagi ramai lagi ikut jejak atau pekara yg sama, apatah lagi kalau ianya buahkan hasil upahan yg lumayan... Lagi pun dah tau setakat mana tindakan akan diambil...

Sebagai seoeang rakyat negara Malaysia teman amat yakin jutaan rakyat lain lagi yg akan bersetuju dengan pendapat teman bahawa orang seperti ini di perlukan di Malaysia... Jangan biarkan dia tinggal dimalaysia dan teindak sekeras-keras. Mesti diambil... Jangan bagi ruang! Tak guna sekupang pun kalau dia hidup di bumi Malaysia...tunjuk jer muka haram jadah nie supaya semua orang boleh ludah bila jumpa ejen dajal bin peliwat nie... Dai nie memang haram jadah bin kimak...

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 27 Mar 2015 11:02 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


LIM KIT SIANG TANYA SIAPA BOLEH JADI PERDANA MENTERI MELALUI PAKATAN BAHARU ?

Posted: 27 Mar 2015 08:03 PM PDT

DAP menyokong penuh pendirian 25 orang Melayu ternama mantan penjawat awam (G25) yang menggesa Putrajaya menjunjung Perlembagaan Persekutuan, dan bahawasanya pelaksanaan undang-undang hudud bermakna negara telah meninggalkan jalan kesederhanaan yang telah menjadi pilihan negara sejak ia Merdeka pada tahun 1957 dan kemudian setelah tertubuhnya Persekutuan Malaysia pada tahun 1963.
Kenyataan G25 menyebut:
"Pengenalan undang-undang hudud PAS akan memberi isyarat kepada dunia bahawa Malaysia telah meninggalkan jalan kesederhanaan"
(The imposition of PAS' hudud laws will signify to the world that Malaysia has abandoned the moderate path.)
"Kita akan dilihat sebagai sebuah negara yang ditadbir oleh undang-undang berasaskan agama, yang boleh melalui pelbagai ragam tafsiran para ulama' yang juga manusia biasa yang berbuat silap"
(We will be seen as a country governed by religious laws which are subjected to the vagaries of interpretation of the ulama who are also fallible human beings.)
Saya bukan seorang Muslim tetapi saya berbekalkan petikan ilmuan Islam yang diberi kumpulan G25 berkenaan hal ini, terutamanya Sheikh Yusuf Al-Qaradawi, pengerusi Kesatuan Ulama Sedunia, yang mengatakan bahawa pelaksanaan Syariah mestilah ditadbir oleh ijtihad, bagi menentukan bagaimana ia mahu dikuatkuasakan hari ini, kerana tidak boleh menggunakan ketetapan dari teks lama untuk diaplikasikan kepada masyarakat moden.
G25 menyatakan bahawa masalah yang diutarakan Sheikh Qaradawi ialah bahawa hudud dilaksanakan sebelum syarat-syarat pelaksanaannya dipenuhi, termasuklah:
Menonjolkan Islam sebenar, di mana masyarakatnya beriman dan bertaqwa,
Memastikan keperluan ekonomi rakyat dipenuhi,
Menyediakan peluang pekerjaan kepada semua; dan
Mengurangkan jurang pendapatan dan memastikan kemiskinan lenyap sama sekali.
Berikutan penjelasan Sheikh Qaradawi ini, mereka kemudiannya bertanya sama ada mana-mana negeri di Malaysia boleh mendakwa bahawa mereka telah memenuhi kesemua syarat bagi membolehkan pelaksanaan hudud?
Timbalan Menteri Besar Kerajaan Negeri PAS Kelantan Datuk Mohd Amar Nik Abdullah awal-awal lagi telah menolak pendirian ini, sambil mendakwa adalah mustahil untuk melaksanakan hudud hanya apabila sesebuah negeri bebas daripada kemiskinan.
Menjawab kritikan bahawa Kelantan hanya patut melaksanakan hudud setelah masalah kemiskinan diselesaikan, Nik Amar bertanya, "Di mana dalam dunia ini ada negara seperti itu?"
"Ia semacam utopia, utopia ini sesuatu yang tidak dapat dicapai, ia mustahil".
Sebelum Pilihanraya Umum ke-13 pada bulan Mei 2013, Presiden PAS Datuk Seri Hadi Awang telah menjelajah ke seluruh negara dan berkata bahawa hudud hanya boleh dilaksanakan sekiranya syarat-syarat yang secukupnya dipatuhi, sambil memberi contoh bahawa sekiranya tidak ada undang-undang gaji minima atau penyelesaian masalah kemiskinan dan pengangguran, syarat pelaksanaan hudud tidak wujud sama sekali.
Adakah Hadi bersalah mengejar utopia atau adakah beliau tidak berlaku jujur dengan janjinya kepada pengundi?
DAP juga bersetuju dengan kenyataan kumpulan G25 bahawa pelaksanaan hudud melanggar Persetujuan 20 Perkara dan 18 Perkara yang telah dirunding oleh Kerajaan Persekutuan dengan Sabah dan Sarawak masing-masing, sebelum pembentukan Malaysia.
Bagi Sabah, perkara pertama menyebutkan bahawa "Walaupun tiada bantahan terhadap agama Islam sebagai agama kebangsaan Malaysia akan tetapi agama rasmi sepatutnya tidak akan diadakan di Sabah, dan segala perundangan mengenai agama Islam yang terkandung di dalam Perlembagaan Malaya tidak harus digunakan di Sabah".
Begitu juga dalam Perjanjian 18 Perkara Sarawak ada ditekankan bahawa semua orang berhak beribadat menurut kepercayaan dan kehendaknya.
Perjanjian Malaysia 1963 dan Perlembagaan Persekutuan akan dicabul dengan serius sekiranya undang-undang hudud PAS dilaksanakan.
Malah, sekiranya Najib mengumumkan bahawa Umno/BN menyokong usul persendirian oleh Presiden PAS Hadi Awang, Najib pastinya kehilangan semua kredibiliti dan mandat dalam soal inisiatif antarabangsanya, Global Movement of Moderates – sesuatu yang terus didukungnya di forum-forum antarabangsa termasuk di Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu beberapa tahun lalu.
Ini sebabnya kenapa godaan konspirator UG Umno terhadap PAS dengan berumpankan pelaksanaan hudud di Kelantan boleh sahaja menjadi senjata yang menikam diri sendiri, ia mampu menghancurkan kedua-dua Pakatan Rakyat dan juga Barisan Nasional.
Selagimana Najib masih bergelut dan terhalang daripada menyatakan secara jelas pendirian yang dipegang oleh lima Perdana Menteri sebelumnya, Tunku Abdul Rahman, Tun Razak, Tun Hussein, Tun Mahathir dan Tun Abdullah; bahawasanya undang-undang hudud adalah bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan dan tidak sesuai dengan sebuah negara yang berbilang kaum dan agama seperti Malaysia.
Maka tibalah masanya untuk meneroka kemungkinan siapa pula yang akan menjadi Perdana Menteri baru bagi sebuah kerajaan gabungan untuk 'Selamatkan Malaysia' demi mempertahankan Perlembagaan. (lks/roketkini)
Nota : selamilah kerisauan LKS.

DAP SARAWAK KELUAR PAKATAN, SAPP SABAH TANYA LKS KENAPA DAP TAK USIR PAS DI SELANGOR?

Posted: 27 Mar 2015 06:41 AM PDT

KAMU MENIPU KTA YONG
Cadangan Penasihat DAP, Lim Kit Siang untuk mewujudkan kerajaan campuran yang baharu dilihat sebagai satu usaha menyelamatkan parti itu daripada masalah yang dihadapi mereka, kata Presiden Parti Maju Sabah (SAPP), Datuk Seri Yong Teck Lee.
"Rakyat akan lebih menghormati DAP sekiranya mereka tidak mengubah hubungan dengan PAS.
"Daripada memutuskan hubungan dengan PAS Selangor, negeri terkaya di Malaysia yang dikongsi bersama DAP dan menyingkirkan PAS daripada kerajaan negeri Pulau Pinang, DAP memilih untuk memutuskan hubungan dengan PAS Sabah. Ini adalah isyarat kosong tanpa prinsip," kata bekas Ketua Menteri Sabah 
Beliau berkata DAP seharusnya memohon maaf kerana mengelirukan rakyat mengenai sistem dua parti dan berbohong mengenai PAS tidak akan meneruskan rancangan untuk melaksanakan hukum hudud.
"DAP tidak sanggup berdepan realiti bahawa kesemua Pakatan termasuk PKR, dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Umno di Kelantan akan bersetuju dengan hukum hudud.
"DAP memilih untuk mengasingkan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang. Hakikatnya, Hadi bukanlah Adun di Kelantan. Apa yang DAP akan lakukan mengenai Adun PAS dan PKR?," katanya.
Yong berkata cadangan pembentukan kerajaan campuran oleh Lim tidak akan menyelamatkan Malaysia dan masa depan negara ini menuntut satu sistem untuk Semenanjung Malaysia dan satu lagi sistem untuk Sabah dan Sarawak.
"Saya menegaskan bahawa cara untuk menyelamatkan Malaysia adalah 'sebuah negara, dua sistem' dimana Sabah dan Sarawak boleh menjauhkan diri daripada pelampau agama dan kaum," kata Yong.

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 27 Mar 2015 09:42 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Usah Terikut Dengan Budaya Samseng #KitaLawan

Posted: 27 Mar 2015 08:05 PM PDT

Asal Kena Tahan Sahaja, Teruslah Sakit & Berdrama #KitaLawan

Posted: 27 Mar 2015 08:37 AM PDT

Apa ingat rakyat bodoh dan tidak ada akal untuk menilai kesihatan Rafizi menerusi gambar ini? Orang sakit boleh duduk dan senyum macam itu kah?

Bukti #KitaLawan Ada Niat Ganggu Majlis Kenduri Anak PM

Posted: 27 Mar 2015 06:55 AM PDT


Ini kenyataan yang dibuat oleh Fariz Musa dalam Malaysiakini pada 25 Mac 2015 (baca sini). Jelas sekali ada maksud tersirat ayat "meraikan" yang telah ditulis oleh Malaysiakini dalam artikel tersebut. 

Mengapa perlu berarak ke KLCC sedangkan sudah tahu disitu ada majlis kenduri kahwin? Mengapa perlu buat provokasi bahawa akan ada halang di pelbagai tempat untuk peserta demo sampai ke KLCC?

Ini menunjukkan bahawa pendemo dan Fariz Musa sendiri ada niat lain dalam demo tersebut. 

Amat melucukan, selepas dua hari kenyataan yang dibuat oleh Fariz Musa dalam Malaysiakini itu, barulah timbul Pengarah Komunikasi PKR menjawab. Apa yang dijawab amatlah bertentangan sama sekali dengan kenyataan Fariz. 

Fahmi nyatakan KLCC bukan salah satu lokasi demo Kita Lawan, Fariz pula dalam Malaysiakini kata "merancang berarak ke KLCC". 

Nampak sangatlah mereka yang mendakwa mereka ini adalah "pakatan rakyat" ini sebenarlah sudah hilang erti berpakat sesama mereka. Bila pemimpin sudah tiada, anak anak mereka pun berseleraklah di atas jalan tidak tentu arah. 

Lebih baiklah, Fariz dan Fahmi ini fokuskan usaha usaha untuk bantu mangsa banjir di Kelantan. Daripada buat banner dan kad Kita Lawan, buat baju, bakar lilin, beli payung. Lebih baik semua kos itu disalur pada pakatan mereka di Kelantan yang dalam kesusahan. 

 

Demo #Kitalawan Menyusahkan Orang Ramai Esok

Posted: 27 Mar 2015 06:05 AM PDTSebelum Nak Marah GST, Baca Buku Ini Dulu

Posted: 27 Mar 2015 04:10 AM PDTJURI RAKYAT

Posted: 27 Mar 2015 07:47 PM PDT

JURI RAKYAT


Anda Guru Honorer? Anda Perlu Mencoba Peluang Bisnis Berikut

Posted: 27 Mar 2015 06:08 AM PDT

Anda Guru Honorer? Anda Perlu Mencoba Peluang Bisnis Berikut - Guru merupakan pahlawan tanpa tanda jasa. Mengajar dengan sungguh-sungguh dan tidak kenal lelah. Dari sekian guru, terdapat beberapa orang yang masih terhitung menjadi guru honorer. Dengan gaji yang tidak seberapa, namun tetap mengajar dengan sungguh-sungguh. Namun, untuk membantu keuangan dan mendapatkan penghasilan yang lebih, guru honorer dapat juga melakukan beberapa usaha sampingan. 

Beberapa yang dapat dijadikan bisnis sampingan antara lain bisnis di bidang pendidikan, di bidang kerajinan atau semacamnya, bisnis di bidang kuliner dan bisnis online. Peluang usaha yang cocok antara lain membuka bimbingan belajar, private, atau menjual barang yang berhubungan dengan dunia pendidikan misalnya buku. Guru honorer dapat melakukan usaha ini setelah selesai dari tugas mengajar di sekolah. Untuk menjual barang, dapat meminta bantuan keluarga lainnya untuk menjaga dan melayani pembelian.

Membuka usaha tentang kerajinan tangan yang sampai saat ini masih menjanjikan. Hal ini didukung juga dengan banyaknya bantuan misalnya pinjaman yang diberikan pemerintah untuk usaha kecil menengah. Namun, sebaiknya mulai dengan jumlah kecil karena mengingat waktu yang tidak cukup banyak. Pekerjaan dapat dilakukan setelah mengajar dan dapat menggunakan barang apapun, termasuk barang bekas. Barang bekas tersebut dapat digunakan dan di daur ulang untuk menjadi barang baru dan tentunya mempunyai nilai jual yang tinggi. Misalnya dengan membuat tas, tempat pensil, tempat buku atau hasil yang lainnya. Atau dapat juga memulai di bidang kuliner. Misalnya saja dengan membuat roti atau cemilan. Usaha dapat dilakukan ketika waktu luang. Hasilnya dapat dijual di rumah atau dititipkan di warung.

Bisnis selanjutnya adalah bisnis online. Anda dapat memasarkan bisnis yang mungkin telah dimiliki sebelumnya atau dengan cara ngeblog. Disamping dapat memberikan informasi yang Anda ketahui untuk disebarkan ke orang banyak, Anda juga dapat mencari uang dengan sistem pay per click yang disediakan oleh beberapa pihak, membuat desain web kemudian dijual atau yang lainnya. Bisnis online cocok untuk siapa saja. Tidak hanya orang yang sudah ahli, namun semua orang. Bisnis ini dapat dilakukan di waktu luang.

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 27 Mar 2015 03:04 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Ditemui bogel terbaring atas katil hotel

Posted: 27 Mar 2015 06:18 AM PDT

KUCHING - Seorang wanita ditemui dalam keadaan bogel dengan tangan dan kakinya diikat dengan tali di dalam sebuah hotel di Jalan Green Hill di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Kuching, Asisten Komisioner Roslan Bek Ahmad berkata, mayat mangsa berusia 42 tahun itu ditemui pada 11.30 pagi oleh pekerja hotel berkenaan dalam keadaan terbaring atas katil ditutupi selimut dan terdapat kesan lebam di lehernya akibat dijerut.

Beliau berkata, hasil siasatan awal, polis mendapati mangsa warga tempatan yang bekerja sebagai jurujual di sebuah pasar raya mendaftar masuk ke bilik berkenaan pada Rabu lalu.

"Identiti mangsa telah diperoleh selepas polis memeriksa setiap kenderaan yang diletakkan di belakang hotel berkenaan," katanya di sini, hari ini.

Roslan Bek berkata, siasatan di lokasi kejadian tidak menemui sebarang senjata dan mayat wanita itu dihantar ke Hospital Umum Sarawak untuk bedah siasat.

Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh. - Bernama

DAP Sarawak umum keluar PR

Posted: 27 Mar 2015 01:09 AM PDT

KUCHING - DAP Sarawak hari ini mengumumkan keluar daripada pakatan pembangkang Pakatan Rakyat (PR) di negeri ini berkuat kuasa serta merta.

Pengerusinya Chong Chieng Jen berkata, keputusan sebulat suara itu dibuat kerana sekutu PR, Pas telah menyeleweng daripada dasar bersama PR dengan mahu melaksanakan hukum hudud di Malaysia. Sekutu ketiga dalam PR ialah PKR.

"Sehubungan itu, selagi pelaksanaan hukum hudud menjadi agenda politik dan objektif Pas, DAP Sarawak tidak lagi boleh bekerjasama dengan Pas sebagai sebuah parti politik di Sarawak.

"Oleh itu, dengan Pas kekal sebagai parti komponen PR Sarawak, DAP Sarawak hari ini membuat resolusi dan keputusan yang menyedihkan untuk keluar daripada PR Sarawak," katanya selepas mempengerusikan mesyuarat jawatankuasa DAP Sarawak DAP.

Chieng Jen, yang juga Ahli Parlimen Kuching MP dan Adun Kota Sentosa berkata, resolusi DAP Sarawak merupakan keputusan sebulat suara jawatankuasa DAP negeri dan mengikut struktur parti DAP, DAP Sarawak mempunyai kuasa autonomi untuk membuat keputusan itu. - Bernama

Pasangan Selamba Lakukan Seks Atas Motor Bergerak

Posted: 27 Mar 2015 12:31 AM PDT

India – Seks ketika menunggang motosikal. Sepasang kekasih akhirnya ditangkap polis selepas gambar mereka melakukan seks tanpa perasaan malu di atas motosikal telah tersebar di media sosial.

Pasangan itu melakukan perbuatan tidak bermoral berkenaan di lebuhraya di Goa dengan gambar yang dirakamkan adalah seorang lelaki yang hanya memakai kemeja t dan stoking.

Gambar itu kemudiannya dimuat naik oleh Ahli Parlimen Vishnu Surya Wagh dalam Facebooknya .

"Melakukan seks ketika menunggang motosikal…tiada siapa yang akan menghalang anda…Ini adalah Goa…Seks pada waktu terang ini berlaku di jambatan Mandovi pada waktu tengah hari Ahad .

"Tidak ada seorang pun anggota polis yang menghalang mereka. Bagi mereka yang merakamkan gambar ini…apa yang akan anda katakan,'' itu antara kapsyen sinis yang ditulis oleh Vishnu.

Susulan itu, polis telah bertindak dengan mengesan nombor plat motosikal terbabit. Rupa-rupanya motosikal tersebut milik sebuah syarikat sewa dan mereka telah memberikan alamat pasangan itu.

Pasangan itu kemudiannya telah disoal oleh polis dan mereka mengaku berbuat demikian.

- MYNEWSHUB.CC

Gadis Bawah Umur Ketagih Seks Selepas Dirogol

Posted: 26 Mar 2015 11:15 PM PDT

"Pernah ibu bertanya mengenai tanda gigitan cinta di leher, tetapi saya bijak mengatakan digigit semut. Saya percaya ibu tidak mengesyaki apa-apa mengenai perangai buruk saya kerana sibuk menguruskan adik-adik di rumah," kata anak sulung daripada enam beradik itu.

Mila berkata, ketika dia di Tingkatan Satu, dia pernah lari dari rumah kerana terlalu sayangkan kekasihnya itu dan menjalani hidup bagaikan suami isteri, hinggalah lelaki itu membuangnya daripada hidup dan meninggalkannya di tepi jalan.

KUALA BERANG: "Saya dipaksa melakukan hubungan seks dengannya (kekasih) ketika berusia 13 tahun di dalam semak berhampiran rumah tanpa kerelaan," demikian pengakuan seorang remaja berusia 17 tahun yang hanya mahu dikenali sebagai Mila, ketika menceritakan titik hitam terjebak dalam kancah seks bebas dengan beberapa lelaki.

Noda hitam dalam hidupnya itu akhirnya menyebabkan pelajar di sebuah sekolah di sini ketagihan seks dan sanggup memperdagangkan tubuh untuk keseronokan dan memuaskan nafsu liar, walaupun hakikatnya dia masih di bawah umur. Mila berkata, dia mula melakukan hubungan seks dengan kekasihnya yang berusia 20 tahun ketika dia berada di Tingkatan Satu dan masih meneruskan hubungan terlarang itu bersama beberapa lelaki sehingga kini, walaupun baru mengenalinya.

Dia yang pernah dibuang sekolah kerana bergaduh dan bercium dengan rakan lelaki di sekolahnya menceritakan, ibu bapanya tidak mengetahui kehidupan hitamnya kerana begitu mempercayainya.

"Saya sangat sedih ketika dia meninggalkan saya di tepi jalan seperti sampah selepas kami melakukan hubungan seks. Ketika itu jam 3 pagi dan saya buntu apa patut dilakukan lalu terus menghubungi bapa dan dia mengambil saya. Saya tahu keluarga sangat sedih dengan perangai saya, tapi saya sudah ketagih dan tidak dapat berbuat apa-apa," katanya tanpa sebarang riak kesal.

Seorang kawan rapat Mila yang mahu dikenali sebagai Zai, 17, berkata, dia turut ketagih seks selepas melalui episod ngeri dirogol orang tidak dikenali ketika berusia 13 tahun dan sehingga kini, dia sering melakukannya dengan rakan serta senior di sekolah.

"Sejak kejadian hitam itu, saya sering keluar dengan beberapa lelaki dan saya sukakan keseronokan keluar malam hingga tidak balik ke rumah untuk menghilangkan kebosanan. Tragedi noda itu berlaku apabila pada satu hari, teman lelaki saya mengajak keluar dan meminta menunggu di wakaf berhampiran rumah.

"Selepas beberapa jam menunggu dia tidak muncul, sehingga tiba-tiba seorang lelaki datang menawarkan untuk menghantar saya pulang, tetapi dia membawa saya ke dalam semak dan melakukan hubungan seks. Selepas itu dia mengajak melakukannya di sebuah pondok pula. Saya hanya mengikut kerana berada dalam keadaan khayal selepas mengambil pil kuda," katanya.

Zai yang sehingga kini sudah menukar lebih 20 teman lelaki berkata, dia tidak dapat membendung rasa ketagih melakukan hubungan seks dan kerap melakukannya di rumahnya, meskipun ahli keluarga ada di rumah.Seorang lagi rakannya dikenali sebagai Sara, 16, yang turut mengalami ketagihan seks berkata, dia selalu ke Kuantan, Pahang dan tidur di hotel bersama kekasihnya sehingga dia dibuang keluarga yang malu memiliki anak sepertinya.

"Saya selalu makan pil kuda ketika bersamanya dan apabila berjumpa hubungan kami akan diakhiri dengan seks. Pernah saya tidur di rumah kawan dan ponteng sekolah selama dua minggu.
"Saya juga sering dijadikan 'lauk' oleh sekumpulan samseng jalanan. Saya dijadikan 'hadiah' kepada lebih 20 samseng jalanan yang menang dalam perlumbaan haram," katanya selamba.

Cemburu buta, kemaluan isteri digam suami

Posted: 26 Mar 2015 10:07 PM PDT

Afrika Selatan – Akibat cembura buta, seorang suami bertindak ganas dengan meletakkan gam gajah atau superglue di kemaluan isterinya, selepas menuduh wanita itu mempunyai hubungan sulit dengan bapa saudaranya.

Lelaki bermata hijau itu menjadi obses dengan idea bahawa isterinya yang berusia 40 tahun itu meniduri bapa saudaranya, selepas lelaki itu menghantar wanita terbabit pulang ke rumah.

Bagi membalas dendam, dia mengunci isterinya di dalam bilik tidurnya sebelum memaksa wanita itu berbogel. Pada masa sama dia menghalakan parang ke arah wanita terbabit.

Dia mengancam akan menetak wanita itu jika tidak mengikut arahannya.

 "Sebelum ini dia pernah cuba menetak tangan saya, menyebabkan saya takut lalu terpaksa mengikut kata-katanya.

 "Dia mengarahkan saya membuka renggangan kaki dan kemudiannya meletakkan gam berkenaan di alat sulit saya,'' kata wanita terbabit.

Meskipun wanita itu menjerit dan merayu suaminya menghentikan perbuatan berkenaan, namun ia gagal.

Wanita itu kemudiannya terpaksa membuang gam tersebut. Dia kini tidak mungkin dapat melakukan hubungan seks lagi dan turut mengalami kesakitan yang amat sangat.

Biarpun wanita itu mahu lelaki berkenaan ditangkap, namun dia takut membuat laporan polis.

"Suami saya sudah melarikan diri. Saya bimbang dia akan kembali dan memotong kepala saya,'' katanya.- MYNEWSHUB.CC

Berpeluh layanan berahi...

Posted: 26 Mar 2015 08:01 PM PDT

Kuala Lumpur: Seorang lelaki warga Iran yang sedang leka diulit dan menerima layanan berahi beberapa pelacur warga asing tergamam apabila premis hiburan itu diserbu pihak berkuasa.

Dalam serbuan jam 11 malam kelmarin, suspek lelaki berusia 30-an itu tidak menyedari pusat urutan di Jalan Solari, Mont Kiara di sini, dikepung sepasukan polis.

Difahamkan lelaki terbabit dalam keadaan bogel hanya menyedari kehadiran polis apabila pintu bilik asmara itu diketuk pihak berkuasa.

Ketua operasi terbabit Superintendan Azman Mohd Isa berkata, seorang lelaki warga tempatan berusia 37 tahun turut ditahan selepas dipercayai melanggan pelacur di premis itu.

Menurutnya, kedua-dua lelaki terbabit ditahan bersama lima wanita warga asing di premis yang berselindung di sebalik perniagaan pusat refleksologi.
"Turut dirampas buku kecil mengandungi rekod langganan dan wang tunai sebanyak RM150.

"Seorang lelaki tempatan berusia 36 ditahan dipercayai penjaga premis itu ditahan," katanya ketika dihubungi, semalam.

Menurutnya, pemeriksaan mendapati empat daripada lima wanita ditahan itu memiliki pasport negara Thailand, Filipina dan Laos manakala seorang lagi tidak mempunyai sebarang dokumen pengenalan diri.

"Semua yang ditahan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Brickfields di sini, untuk siasatan dan tindakan lanjut," katanya.

- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/39547#sthash.Yf2BHRKY.dpuf

Serang bekas isteri, rakan lelaki

Posted: 26 Mar 2015 07:51 PM PDT

Kuala Terengganu: Seorang lelaki gila talak apabila menyerang bekas isteri dan rakan lelaki wanita itu dalam kejadian di Kampung Mak Chili, Chukai pada Selasa lalu.

Dalam kejadian jam 7.30 malam itu, wanita berusia 42 tahun itu patah ibu jari kaki kanan, manakala rakan lelakinya yang cedera pada anggota badan dirawat di Hospital Kemaman.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu Asisten Komisioner Wan Abd Aziz Wan Hamzah berkata, kejadian dipercayai berlaku ketika mangsa bersama kakak dan rakan lelakinya dalam perjalanan ke rumah abangnya di kampung berkenaan.

Beliau berkata, sebaik tiba di rumah, kereta dinaiki mangsa bersama rakan ditahan kumpulan lelaki diketuai bekas suami dan tiga anaknya serta empat lagi rakan suspek.

"Kumpulan terbabit memukul kereta rakan mangsa dengan kayu sebelum menarik kedua-dua mangsa keluar dari kereta.

"Mangsa bersama rakannya dipukul serta disepak dan suspek dikatakan bertindak sedemikian kerana mendakwa lelaki terbabit melarikan bekas isterinya," katanya.

Wan Abd Aziz berkata, siasatan awal mendapati mangsa yang berasal dari Selangor dua kali diceraikan suspek dan pulang ke negeri ini untuk menyelesaikan kes di mahkamah syariah.

Katanya, suspek dipercayai bertindak sedemikian kerana bengang dan tidak berpuas hati mangsa membuat laporan di pejabat agama.

"Mangsa juga memaklumkan suspek sebelum ini pernah mengugut mahu mencederakan dia dan rakan lelakinya.

"Identiti suspek dan ahli kumpulan yang terbabit dalam kejadian itu dikenal pasti dan tangkapan akan dibuat bagi siasatan.

"Kes disiasat mengikut Seksyen 325 Kanun Keseksaan kerana dengan sengaja menyebabkan parah," katanya.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/39638#sthash.Lo2KYbkb.dpuf

Kanak-kanak 5 tahun dirogol ketika beli ais di Kelantan

Posted: 26 Mar 2015 06:01 PM PDT

KOTA BHARU - Seorang kanak-kanak perempuan berusia lima tahun menempuh saat tragis dalam hidupnya apabila dirogol seorang lelaki tidak dikenali ketika keluar membeli ais di kedai tidak jauh dari rumah, di Kampung Pauh 2, Banggu, di sini.

Kejadian Selasa lalu itu disedari pengadu iaitu sepupu mangsa yang berusia 22 tahun ketika dia berada di rumah dan mangsa pulang dalam keadaan menangis serta mengadu kesakitan, pada jam 1.30 petang.

Pengadu melihat terdapat kesan darah pada kain mangsa dan ibu saudara pengadu kemudian membuka kain yang dipakai kanak-kanak itu sebelum melihat kemaluannya berdarah.

Apabila ditanyakan kepada sepupunya itu, mangsa memberitahu, semasa dia pergi ke kedai untuk membeli ais, tiba-tiba datang seorang lelaki mengajaknya pulang dan dia menaiki motosikal bersama lelaki tersebut. Suspek kemudian membawa dia ke dalam hutan dan merogolnya.

Ketua Polis daerah, Asisten Komisioner Rohaimi Md Isa ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan dan meminta bantuan daripada masyarakat setempat untuk menyalurkan maklumat dalam usaha mengesan suspek.

"Kami amat-amat memerlukan bantuan orang awam kerana suspek masih bebas dan usaha mengesannya sedang giat dijalankan.

"Saya juga menasihatkan kepada ibu bapa atau penjaga supaya tidak membiarkan anak-anak kecil tanpa pengawasan orang dewasa bagi mengelak sebarang perlakuan jenayah seperti ini berlaku," katanya.

Senarai barang dikecualikan GST

Posted: 26 Mar 2015 05:48 PM PDT

KUALA LUMPUR 26 Mac - Menjelang pelaksanaan cukai barangan dan perkhid­matan (GST) 1 April ini, Kementerian Kewangan hari ini memperluaskan lagi senarai barang dan perkhidmatan yang dikecuali­kan daripada cukai tersebut bagi memanfaatkan rakyat dan industri.

Kementerian Kewangan dalam satu kenyataan memaklumkan, senarai tersebut meliputi empat perkara iaitu bahan bacaan, ubat, yuran penyelenggaraan terma­suk sinking fund kediaman dan perkhid­matan pendidikan.

Menurut Kementerian Kewa­ngan, pengecualian GST kini diperluaskan kepada semua jenis bahan bacaan termasuk surat khabar manakala majalah dan buku-buku lain yang bukan merupakan bahan bacaan dikenakan GST.

Kata kenyataan itu, langkah ini diharap dapat memastikan bahan bacaan yang dikecualikan GST tidak akan mengalami sebarang kenaikan dan seterusnya dapat me­ningkatkan budaya membaca dalam kalangan rakyat.

Selain itu, bilangan ubat yang dikecualikan GST di bawah Senarai Ubat-Ubatan Penting Nasional diperluaskan daripada 2,900 kepada 4,215 jenama ubat untuk memastikan ubat-ubatan di bawah senarai ini dapat meliputi semua dos dan kaedah pengambilan.

"Malah Kementerian Kewangan juga akan mengkaji cadangan Kementerian Kesihatan untuk memperluaskan lagi jenis ubat bagi penyakit tertentu untuk dikecualikan GST," kata kenyataan itu.

Di samping itu, Kementerian Kewangan memaklumkan, yuran penyelenggaraan dan sinking fund yang sebelum ini hanya dikecuali­kan GST ke atas rumah kos rendah dan kos sederhana rendah kini turut diperluaskan meliputi semua jenis bangunan kediaman yang dipegang di bawah hak milik strata.

Perkhidmatan pendidikan yang dikecualikan daripada GST turut diperluaskan meliputi pendidikan kemahiran yang disediakan oleh penyedia latihan kemahiran yang menjalankan program yang diluluskan dan ditauliahkan di bawah Akta Pembangunan Kemahiran Kebangsaan 2006 (Akta 652).

Selain itu, Kementerian Kewangan dalam kenyataan itu turut memberi penjelasan berhubung empat perkara iaitu GST ke atas perkhidmatan kesihatan, pertubuh­an bukan kerajaan (NGO) terma­suk institusi keagamaan, GST di zon perdagangan bebas dan gudang, serta barang yang dikecualikan cukai tersebut.

Menurut Kementerian Kewangan, perkhidmatan jagaan kesihatan oleh hospital, klinik, pusat rawatan dialisis dan seumpanya tidak dikenakan GST namun GST akan dikenakan ke atas caj rawatan atau perkhidmatan rundingan yang diberikan oleh doktor bebas (independent doctor) yang tidak berdaftar sebagai kemudahan jagaan kesihatan.

"Di dalam membantu kemudah­an jagaan kesihatan swasta untuk mengurangkan kos untuk menyediakan perkhidmatan jagaan kesihatan, sebanyak 120 jenis peralatan perubatan yang dibeli oleh hospital, klinik atau mana-mana kemudahaan jagaan kesihatan swasta diberi pelepasan GST," kata kenyataan itu.

Selain itu, Kementerian Kewangan turut menjelaskan barang yang dikecualikan GST termasuk susu formula bayi di bawah umur 36 bulan, semua jenis beras dan gula.

Sementara itu, tambah Kementerian Kewangan, bagi aktiviti NGO dan institusi keagamaan yang terlibat sepenuhnya di dalam aktiviti kebajikan atau keagamaan juga tidak dikenakan GST.

"Mengenai layanan GST di zon perdagangan bebas dan gudang, secara prinsipnya, pengenaan GST ke atas perkhidmatan yang dibekalkan tidak akan menambahkan kos perniagaan kerana apa-apa GST yang dibayar boleh dituntut semula sebagai kredit oleh syarikat yang berdaftar.

"Penelitian semula sedang dijalankan dan secara prinsipnya beberapa jenis perkhidmatan yang digunakan di dalam kawasan berikut akan diberi layanan khas. Langkah ini bagi memastikan aktiviti perniagaan yang dijalankan di dalam kawasan tersebut adalah kompetetif dan selaras dengan amalan di pe­ringkat antarabangsa.

"Keputusan mengenai jenis perkhidmatan yang akan diberi pelepasan GST akan dimaklumkan kepada pihak industri," ujar kenya­taan itu.

PEJUANG BANGSA

Posted: 27 Mar 2015 11:21 AM PDT

PEJUANG BANGSA


POLIS & SKMM BAKAL SIASAT PORTAL MALAYSIAN INSIDERS SEBAR KENYATAAN MAJLIS RAJA RAJA

Posted: 26 Mar 2015 07:56 PM PDT

Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja membuat laporan polis bagi menafikan penyiaran kenyataan pendirian Majlis Raja-Raja dalam isu hudud.

"Mesyuarat Majlis Raja-Raja tidak membincangkan perkara yang dihebohkan itu dalam mesyuaratnya.

"Pejabat itu juga tidak mengeluarkan siaran akhbar bertarikh 25 Mac yang menyentuh perkara itu," kata Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Datuk Seri Syed Danial Syed Ahmad menerusi kenyataan.
Menurutnya, apa yang disiarkan dan diterbitkan adalah tidak benar dan bukan dikeluarkan oleh pejabat berkenaan.

Dalam pada itu, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) akan menyiasat laporan sebuah portal berita yang cuba mengaitkan Majlis Raja-Raja dengan isu hudud.
"Perkara itu tidak benar…ada orang cuba palitkan Majlis Raja-Raja dalam isu hudud.

"Setiap perkara yang tersebar mesti mendapat pengesahan. Jangan cepat percaya apa yang tersebar terutamanya dalam media sosial," kata Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek, Khamis.

Beliau berkata demikian mengulas tindakan sebuah portal berita yang mengaitkan Majlis Raja-Raja dengan isu Hudud.

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 27 Mar 2015 07:37 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara

Tugu Bangsa Tembok Negara


1,800 barang kena, 
dikecuali GST disenarai

Posted: 26 Mar 2015 10:26 AM PDT

MOHAMMAD Sabri Saad (kanan) menjawab soalan wartawan pada sidang akhbar selepas seminar Pelaksanaan GST: Implikasi Terhadap Anda di Ipoh, Perak, semalam.
IPOH, 26 MAC – Sebanyak 1,800 barang yang dikenakan serta dikecualikan daripada cukai barangan dan perkhidmatan (GST) telah disenaraikan menjelang pelaksanaan sistem percukaian itu pada 1 April ini.

Penolong Kanan Pengarah Kastam I, Bahagian GST, Mohammad Sabri Saad berkata, senarai itu akan memberi gambaran terperinci kepada pengguna sama ada sesuatu barang itu dikenakan atau dikecualikan daripada GST.

Katanya, senarai itu adalah yang terbaharu dan pengguna boleh mendapatkan maklumat mengenainya menerusi laman web Jabatan Kastam Diraja Malaysia.

"Buat masa ini sebanyak 1,800 barang serbaneka telah disenaraikan dan jumlah itu boleh meningkat selepas ini mengikut barang yang berada di pasaran.

"Kami juga akan sentiasa mendapatkan maklumat mengenai barang daripada persatuan peruncitan," katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhbar selepas menjadi panel seminar Pelaksanaan GST: Implikasi Terhadap Anda yang dirasmikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Pengguna, Sumber Manusia dan Masyarakat Sivil negeri, Datuk Samsudin Abu Hassan di sini hari ini.

Yang turut hadir, Speaker Dewan Undangan Negeri, Datuk Seri S. K. Devamany; Ketua Pegawai Eksekutif Institut Darul Ridzuan (IDR), Dr. Mazalan Kamis dan Pengarah iHalal, Pengurusan dan Sains, Fakulti Pengurusan Perniagaan, Universiti Teknologi Mara (UiTM), Professor Dr. Faridah Hassan.

Dalam pada itu, ketika ditanya mengenai kebimbangan orang ramai terhadap tindakan peniaga tidak bertanggungjawab yang mengambil kesempatan daripada pelaksanaan GST, Mohammad Sabri memberitahu, golongan pengguna perlu memainkan peranan dengan melaporkannya kepada pihak berkuasa.

"Kerajaan tidak boleh melakukan segala-galanya, memang ada pegawai Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) memantau perkara ini, tetapi para pengguna juga perlu memainkan peranan dengan menyalurkan maklumat.

"Beritahu pada KPDNKK mengenai peniaga yang mengambil kesempatan menjual dengan harga yang sangat tinggi, berbeza dengan kadar selepas dikenakan GST. Ini supaya pihak bertanggungjawab tahu mengenainya dan boleh bertindak segera," jelas beliau.

Mengulas mengenai pelaksanaan GST, Samsudin memberitahu, seramai 33 kakitangan yang memainkan peranan sebagai pegawai pemantau telah ditempatkan di negeri ini.

Selain memantau peniaga, Samsudin berkata, pegawai-pegawai itu juga akan menerima aduan dan memeriksa kedai bagi memastikan tiada pihak yang mengambil kesempatan daripada pelaksanaan sistem percukaian itu.
Sumber : http://www.utusan.com.my/berita/nasional/1-800-barang-kena-8232-dikecuali-gst-disenarai-1.74044

Guru 'Teach For Malaysia' (TFM) bersemangat, patut dicontohi

Posted: 26 Mar 2015 09:40 AM PDT

Para pelajar menghadiahkan kad ucapan terima kasih pada Menteri Pelajaran II, Datuk Seri Idris Jusoh yang meraikan 41 pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Desa Tanjung Karang dalam jamuan makan tengahari di kementerian beliau di Putrajaya.
PUTRAJAYA, 26 MAC - Felo yang terlibat dengan program Teach For Malaysia (TFM) menunjukkan semangat tinggi untuk mengajar dan patut dicontohi guru-guru lain, kata Menteri Pendidikan Kedua Datuk Seri Idris Jusoh.

"Guru TFM memang ingin menjadi guru dan bersemangat untuk mengajar. Ini contoh terbaik yang mereka tonjolkan, jadi guru yang lain jangan jadi guru hanya kerana terpaksa jadi guru," katanya.

Idris berkata demikian kepada pemberita pada majlis jamuan tengah hari bersama guru TFM dan 41 pelajar tingkatan lima Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Desa, Tanjong Karang, Selangor, di pejabatnya, di sini hari ini.

Jamuan itu diadakan sebagai menunaikan janjinya kepada pelajar terbabit untuk 'belanja makan' ketika beliau mengajar mata pelajaran Bahasa Inggeris selama sejam di sekolah berkenaan, tahun lepas.

Program Teach For Malaysia atau 'Mendidik Demi Malaysia' berasaskan konsep mengajar sambil berbakti dipelopori oleh rangkaian global, Teach For All, yang memberi peluang kepada graduan cemerlang untuk berkhidmat kepada negara dengan menyertai profesion perguruan setelah menamatkan pengajian di universiti.

Program di bawah Rancangan Malaysia Ke-10 yang bermula pada Januari 2012 itu setakat ini mempunyai 240 guru yang ditempatkan di 70 sekolah berkeperluan tinggi di seluruh negara.

Pada majlis itu, Idris turut menyampaikan sumbangan peribadi sebanyak RM10,000 kepada Yayasan TFM untuk program #RedCampaign, sebuah kempen kesedaran yang bertujuan mendapatkan sokongan 500,000 rakyat Malaysia bagi merapatkan jurang pendidikan di seluruh negara.

Setakat ini, kempen itu berjaya mengumpul sumbangan sebanyak RM230,000 dan menarik sokongan daripada kira-kira 200,000 rakyat Malaysia.

Sementara itu, wakil TFM Ashaari Rahmat berkata kerjasama TFM dengan guru-guru di sekolah terbukti berkesan dalam meningkatkan kehadiran pelajar selain cuba memberi inpirasi kepada mereka untuk lebih berjaya dalam hidup.

"Kami cuba memberi semangat kepada pelajar untuk lebih berkeyakinan dengan menjadikan pengajaran lebih menarik selain menjemput personaliti korporat untuk mengajar mereka untuk memberi inspirasi," katanya. - Bernama

Comments (0)