Pengikut

Barisan Nasional

Posted by Unknown | | Posted on 7:18 PG

sumber :-

Barisan Nasional


bumiyang

Posted: 02 Feb 2015 03:37 AM PST

bumiyang


DAP Yang X Pernah Cermin Diri???

Posted: 01 Feb 2015 05:50 PM PST

tunku

Posted: 02 Feb 2015 03:04 AM PST

tunku


Beware of malware on smartphones

Posted: 01 Feb 2015 11:15 PM PST

The new malware that infects and locks computer data until a ransom is paid can just as ea­sily infect smartphones, warned CyberSecurity Malaysia.

Its chief executive Dr Amirudin Abdul Wahab said smartphone users should be vigilant against the Ransomware malware.

"Four cases of Ransomware on computers have been reported to our Cyber999 Help Centre in January alone," he said.

Dr Amirudin said the incidents involved two companies and two individual users.

In comparison, there were three cases last year, and just two cases in 2013.

"As yet, CyberSecurity Malaysia has not received any reports on smartphones infected with the Ransomware but prevention is better than cure," he said in an interview.

He noted that among the ways computers and cellphones could get infected was through email attachments containing the malware, which would install itself.

A pop-up message on the screen would state that the PC was locked and all files encrypted, besides a US$100 (RM363) "penalty" for visiting "an illegal website".

Following the incidents, Cyber­Security issued an advisory to all Internet users, including organisations, about the threat.

Dr Amirudin said victims should never follow the payment instructions but contact Cyber999 for assistance.

"Other than assisting the victim, the report will also provide us with vital information which will enable us to better tackle or mitigate the problem," he said.

He said Internet users should have up-to-date anti-virus software and not click on unsolicited web links in an email.

Dr Amirudin also advised users to perform regular backups of all critical information to limit the impact of data or system loss and to help expedite the recovery process.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 01 Feb 2015 11:28 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


LAWATAN KERJA KE KAWASAKI JADI BUKTI PEMIMPIN BN TAK BUAT KERJA?...PAROK WEI !!!

Posted: 01 Feb 2015 09:04 PM PST


Inilah akibat terlalu banyak berpolitik ke sana ke mari mencari kesalahan orang lain untuk mempopularkan diri sendiri.

Di kala rakyat sedang susah akibat kenaikan kos harga barang walaupun harga minyak turun tiga dah tiga berturut-turut, namun kaum penganut ajaran komunis DAP tetap mahu menganiaya rakyat sengaja tak mahu turunkan harga barang.

Penganut -penganut DAP selalu bising tak puas hati dan mintak itu ini. Tetapi dalam masa yang sama mengaut keuntungan berlipat ganda melalui pelbagai penipuan dan menjadi rakyat yang liat bayar cukai serta kurang berterima kasih.

Sebaliknya mereka lebih gemar mencipta apa jua pembohongan dan menyebar kepada rakyat apa jua fitnah demi meraih sokongan dan undi.

Nampaknya cina-cina penganut DAP ni dah panas bontot apabila isu pembalakan haram di Kelantan oleh syarikat milik Nga telah menyebabkan tsunami banjir balak dan selut yang amat dahsyat.


Kini dia ingin melawat orang asli di Kawasaki pula yang kononnya telah diabaikan oleh BN.

Mungkin pada penganut DAP pemakan babi dan todi tegar ini erti kemajuan dan perhatian pada orang asli adalah dengan mengadakan projek-projek tebang balak seperti mana di Lojing dan Kuala Krai.

Balak-balak rakus ditebang hingga gondol tanah-tanah bukit atas nama membangunkan Ladang Rakyat dan Lebuhraya Rakyat.

Bila berlaku banjir besar baru-baru ini rakyat Kelantan mendapat hadiah balak-balak percuma depan rumah mereka. 


Entah berapa ratus juta ringgit yang adik beradik Ngah, Ngeh dan Ngok Nizar untung akibat pembalakan di seluruh Kelantan? 

Mesti perhiasan bini-bini mereka lebih ranggi dan mengancam tip top lip lap dari Betty Chew.     

Jadi kalau Nga Kor Ming mahu pergi ke Kawasaki untuk membela masyarakat orang asli di sana pergilah. 

Mana tahu boleh dapat tanah-tanah balak lagi boleh bikin kilang motor Kawasaki.

Tapi ingat orang asli bukannya masyarakat yang mudah diperbodohkan sepertimana disangka oleh DAP. 

Silap hari bulan disumpit dan dibusungkan perut dan bontot pemimpin-pemimpin  DAP ini.  

 

The Unspinners

Posted: 01 Feb 2015 11:24 PM PST

The Unspinners


Mereka tinggalkan Anwar ... Mereka tahu dia liwat

Posted: 01 Feb 2015 06:28 PM PST
Anak muda Sabah ransangkan Anwar

Posted: 01 Feb 2015 04:30 PM PST
Baru jumaat ini dia perasan dirinya dah tahap TYT Sabah


DAP dan PASMA "Impian Kelantan" di KB ... tak ziarah pun Nik Aziz

Posted: 01 Feb 2015 07:00 AM PSTImpian-impian ni impian DAP. Dilancar di Sarawak, Sabah dan kini Kelantan oleh PASMA.

Tak ramai mana ...

PAS Kelantan pun tak datang.


Masa nak guna Nik Aziz, dijulang. Datang ke KB tak ziarah pun orang tua yang diijulang dahulu sebagai Mursyidul Am tu ... sedo ke tidak orang tua tu. Dah kena guna.

Sekarang DAP guna pula ...


Balaci2 PASMA di Kelantan dengan Mursyidul baru mereka. Lim Guan Eng.Minyak turun barang tak turun, Minyak naik DAP arah barang diinaikkan!!!

Posted: 01 Feb 2015 02:00 AM PSTBelantan

Posted: 01 Feb 2015 11:04 PM PST

Belantan


Myanmar namakan Rohingya pengganas?

Posted: 01 Feb 2015 06:38 AM PST


YANGON - Polis Myanmar menyatakan etnik Rohingya tidak lagi dianggap sebagai satu etnik tetapi sebagai sebuah kumpulan pengganas dalam satu majlis yang diadakan di negara ini.

Portal berita Burma Times melaporkan, pasukan keselamatan tersebut membuat pengumuman tersebut kepada kira-kira 200 orang di Buthidaung Town Bazar, Arakan.

Pertemuan itu berlangsung antara pukul 11 pagi hingga 1.30 petang waktu tempatan (9.30 pagi hingga 12 tengah hari waktu Malaysia).

"Rohingya bukanlah nama sebuah kumpulan orang tetapi adalah sebuah kumpulan pengganas," kata seorang pegawai kanan polis yang merujuk kepada Pertubuhan Persaudaraan Rohingya yang diharamkan.Beliau berkata, mana-mana individu yang bertegas untuk dikenal pasti sebagai Rohingya akan dilabelkan sebagai pengganas dan tindakan undang-undang akan diambil ke atas mereka.

Tahun lalu, kebanyakan penduduk Rohingya ditahan dan beberapa lagi dikenakan hukuman penjara ketika mereka bertegas dikenali sebagai etnik Rohingya berbanding Bengali.

Seorang lagi anggota polis berkata, mana-mana individu yang mahu tinggal di negara itu perlu mematuhi undang-undang negara tersebut.


"Sesiapa yang ingin tinggal di Myanmar perlu mematuhi undang-undang negara ini," katanya.

Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) sejak beberapa minggu lalu, menggesa kerajaan Myanmar memastikan hak sama rata kepada etnik berkenaan dan pengiktirafan terma Rohingya.

Suara Politik
Belantan

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 01 Feb 2015 09:47 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Pertikai Status Wilayah, Apa Agenda Besar DAP Sebenarnya?

Posted: 01 Feb 2015 07:21 PM PST

1) Apakah ini yang Hadi Awang maksudkan?

2) Jika buat pilihan raya PBT maka sesuatu yang buruk boleh terjadi.

3) Mengapa Kit Siang pertikai KDNK Kelantan dan dalam masa yang sama bercakap soal bajet yang besar di negeri negeri berstatus Wilayah?

4) DAP mahu apa sebenarnya?

5) Boleh disimpulkan, DAP sebenarnya tidak berminat pun untuk tolong negeri negeri Melayu PAS seperti Kelantan. Biarpun rakan sekutu dalam pakatan yang dinamakan sebagai rakyat tetapi DAP sebenarnya lebih haloba untuk kuasai KL, Penang dan Selangor menerusi PBT.

6) Masih lagi ada Melayu hendak sokong DAP jika tahu perkara ini?

Dalang Sabotaj Ekonomi : Bank Negara Harus Segera Siasat

Posted: 01 Feb 2015 05:48 PM PST

Serangan Matawang Ada Dalam Dokumen Ini

Posted: 31 Jan 2015 10:21 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 01 Feb 2015 03:30 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


'Dahaga batin' RM50

Posted: 01 Feb 2015 08:24 AM PST

Sebuah pusat hiburan di Selayang dikesan mengumpan gadis muda yang berpakaian seksi bagi menarik perhatian lelaki hidung belang untuk menghilangkan 'dahaga batin'.

Difahamkan, gadis muda warga asing ini akan mengenakan bayaran antara RM50 hingga RM200 untuk menemani pelanggan dan turut menawarkan khidmat seks kepada pelanggan jika bayaran yang ditawarkan kena pada harganya.

Bagaimanapun, tembelang itu terbongkar apabila 12 daripada mereka ditahan dalam Operasi Ops Sayang dan Ops Selera yang diadakan Jabatan Imigresen Selangor bermula 11 malam dan berakhir jam 4.30 pagi.

Pengarah Jabatan Imigresen Selangor Amran Ahmad berkata, seramai 44 warga asing ditahan kerana gagal menunjukkan dokumen perjalanan sah selain dikesan melakukan pelbagai kesalahan imigresen lain.

Menurutnya, operasi dijalankan hasil daripada aduan orang ramai mengenai kebanjiran warga asing yang menjalankan aktiviti tidak bermoral di empat lokasi di sekitar Puchong, Selayang dan Subang Jaya.


- Harian Metro

Apa Yang Tersirat

Posted: 01 Feb 2015 01:47 PM PST

Apa Yang Tersirat


8 Hari Lagi- Anwar Bebas atau Sungai Buloh

Posted: 01 Feb 2015 07:17 AM PST

LAPAN hari lagi, penentuan bagi Ketua Pembangkang Dato Seri Anwar Ibrahim, apakah akan terus bebas atau kembali ke Sungai Buloh.

Kalau bebas, ertinya masih terus boleh berpolitik, kalau kembali ke Sungai Buloh, kerana beliau melanggar janjinya sendiri, iaitu janji bersara daripada politik kalau PR gagal ke Putrajaya melalui PRU-13.

Mahkamah Persekutuan akan memutuskan rayuan 5 tahun penjara yang dijatuhkan mahkamah rayuan pada 7 Mac 2014, kerana MP Permatang Pauh itu didapati bersalah meliwat bekas pembantu peribadinya seseorang lelaki.

Jika mahkamah mendapati Anwar bersalah, maka secara automatik akan kehilangan status sebagai wakil rakyat. PRK akan berlaku, kerana belum genap dua tahun selepas PRU. 

Harga Minyak Turun- Mana Rafizi Ramli? Mana Yang Guling-Guling Di Jalan?

Posted: 01 Feb 2015 12:15 AM PST

PEMBANGKANG bukan main selepas minyak naik daripada RM2.10 ke RM2.30. Rafizi Ramli anjur demonstrasi, pencacai Pakatan Rakyat guling-guling di jalan raya. Akan tetapi sekarang minyak turun ke RM1.70, mana sudah mereka itu? Peniaga bukan turunkan harga barang, akan tetapi memberi alasan minyak bukan boleh diminum atau boleh dimakan.

Sejak berkurun lamanya, pakar-pakar ekonomi telah menjelaskan, bahawa minyak bukan komponen utama penentuan harga barang, akan tetapi peniaga yang rata-rata penyokong pembangkang memanipulasi harga, apabila berlaku pergerakan harga minyak ke atas, untuk memberi gambaran negtaif kepada kerajaan.

Ditakdirkan, harga minyak turun, untuk membuktikan bahawa memang harga barangan bukan ditentukan oleh harga minyak.

Cucu Tok Selampit

Posted: 01 Feb 2015 01:22 PM PST

Cucu Tok Selampit


DAP Perak Melawat Kawasaki? Buat Apa YB @ngakorming ?

Posted: 01 Feb 2015 03:53 AM PST


Terkejut membaca salah satu posting MP Taiping, Nga Kor Ming bahawa DAP Perak melawat Kawasaki. Biar betul? Setahu CTS pesta "iron penis festival" di Kawasaki, Jepun hanya akan bermula pada minggu pertama bulan April. Yang DAP Perak bulan Februari sudah bersedia hendak pergi Kawasaki ni kenapa? Setiap tahun, lebih 30,000 pelancong akan membanjiri Kawasaki untuk memperingati perayaan yang juga dikenali sebagai "sexuality gods".

Bagi yang 'blur' pasal pesta ini bolehlah tanya Dr Google. Untuk pengetahuan semua, Kawasaki bukanlah di bawah pentadbiran Kerajaan BN. Di bawah disertakan beberapa gambar daripada pesta berkenaan. Harap YB Nga Kor Ming berseronok di sana.Tahniah Datuk Jackie Chan - Kacak Bergaya Terima Anugerah Bersongkok, PR Pun Biadap Dengan Songkok

Posted: 01 Feb 2015 01:55 AM PSTTahniah kepada 'superstar' antarabangsa, Jackie Chan di atas penganugerahan Panglima Mahkota Wilayah (PMW) yang membawa gelaran Datuk hari ini. Di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung. Datuk Jackie Chan orang Cina, tapi bukan Cina chauvinis dan rasis DAP dan PR yang pertikaikan songkok dalam pakaian rasmi. Tahniah Datuk Jackie Chan. Beliau menghormati adat masyarakat dan budaya Malaysia. Tidak seperti dua kejadian di Dewan Rakyat dan Dewan Undangan Negeri di mana Ahli Parlimen dan ADUN DAP tidak mahu bersongkok. 

Pertamanya, ketika Yang Di Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin hari ini merasmikan pembukaan penggal keempat persidangan Parlimen ke-12, baca di sini. Keduanya, ketika menghormati tempoh berkabung ekoran kemangkatan Sultan Azlan Shah di sidang DUN Perak pada 26 Ogos 2014, baca di sini. Tahniah juga buat Datuk Ustaz Kazim Elias di atas penganugerahan pingat PMW sempena Hari Wilayah Persekutuan 2015. Sekarang UKE sudah menjadi DUKE.PEJUANG BANGSA

Posted: 01 Feb 2015 11:21 AM PST

PEJUANG BANGSA


SELEPAS PASMA , IMPIAN KELANTAN PULAK UNTUK MALUKAN ULAMA PAS !!

Posted: 01 Feb 2015 07:35 AM PST

Selepas anaknya Guan Eng mengecam menghentam kerajaan PAS Kelantan pasal tak buat kerja waktu  banjir di akhbar Sin Chew Daily ,  tiba-tiba ada program GIK  ( Gabungan Impian Kelantan ) dibuat di negeri itu .

Melihat daripada senarai pemimpin yang hadir  , GIK ini digerakkan geng Anwarinas a.k.a Pro Anwar Ibrahim dalam PAS dengan kerjasama DAP . 

Ia satu tamparan hebat kepada kerajaan PAS Kelantan diterajui  MB Datuk Ahmad Yaakob yang pro ulama dan menyokong Presiden . 


 Malah di twitter Kit Siang , seperti anaknya mereka kini mengecam gaya  PAS  memerintah negeri  Kelantan yang dilihat mundur .Apakah Kelantan yang merupakan negeri terakhir PAS diperintah pro ulama akan cuba disabotaj GIK yang kini  mendapat sokongan DAP ??
Ternyata  ramai betul musuh dalam selimat PAS kini sedang bergerak untuk cantas dan sailang pro ulama dalam PAS  .  

Tapi sayang  pemimpin2 atasan PAS masih lagi lena dan tidor dan tidak sedar bahawa  rakan sekutu mereka DAP kini sedang cuba tikam dari belakang .
MB KELANTAN BARU TAU GUAN ENG MULUT CELUPAR SEORANG KAKI PENIPU

Posted: 01 Feb 2015 06:49 AM PST

Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob menganggap kenyataan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng terhadapnya yang dianggap tidak pandai buat kerja dalam menangani krisis banjir baru-baru ini sebagai tuduhan yang berat.

Katanya, sebagai seorang pemimpin di Kelantan, beliau lebih mengetahui keadaan sebenar yang berlaku di negeri itu ketika menghadapi musibah banjir terburuk penghujung bulan lalu termasuk kemudahan aset-aset bantuan di setiap jajahan.

"Dia tu (Guan Eng) pelawat, datang ke Kelantan sehari. Kita ini pemikul yang memikul (tanggungjawab di Kelantan). Berat ke tidak berat ke (kita tahu), lagi pun banjir kali ini luar biasa. Kita bersedia mengikut lumrah  biasa.

"Apabila perkara  (banjir besar) luar biasa berlaku sememangnya pada peringkat pertama kita tidak dapat atasi 100 peratus terutama untuk kita meninjau kawasan seperti Kuala Krai. Jadi kalau itu menyebabkan seolah-olah kerajaan tidak buat kerja, ambo (saya) rasa tidak betul lah," katanya kepada media semalam.


Terdahulu, beliau menyampaikan sijil dan anugerah kecemerlangan pelajar Kolej Teknologi Darul Naim (KTD) Sesi 1 2014/2015 di Pengkalan Chepa.

Ahmad turut menyifatkan tuduhan Guan Eng terhadapnya itu terlalu serius kerana baginya orang yang melihat dengan mata kasar sahaja tidak akan merasai apa yang sebenarnya dialami oleh mereka yang memikul tanggungjawab sebagai pihak pelaksana amanah kepada rakyat.
 
Ahmad, yang juga Pemangku Ketua Dewan Ulama Pas, Ahmad juga menegur Setiausaha Agung DAP itu supaya tidak lantang serta berhati-hati dalam mengeluarkan sebarang kenyataan yang dilihat bertentangan dengan semangat kerjasama dalam PR.

Ditanya mengenai kelantangan Guan Eng yang dilihat banyak mengeluarkan kenyataan mengkritik rakan dalam PR itu, Ahmad mengakui tentang sikap pemimpin tersebut.

"Ia, ia (menghentam). Itulah, saya tidak tahu apa tujuan dia, apa matlamatnya. Itu terpulanglah pada dia tetapi kita (Pas) terus dengan cara dan pendekatan kita serta perjuangan kita.

"Kita mesti berhati-hati. Cakap boleh cakap semua tetapi biarlah ada kebaikannya. Jangan cakap sembarangan," katanya.

Comments (0)